La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana inicia la seua trobada d’hivern

458

Actualitat Diària

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana comença la seua trobada d’hivern, que tindrà lloc del 19 de desembre al 4 de gener al Palau de les Arts de València. Enguany ho farà de la mà del director Pablo Rus Broseta, la directora assistent Júlia Cruz i el compositor resident Marc García Vitoria, amb un programa de cinquanta minuts de duració amb peces d’Aaron Copman i Jörg Widman.

La trobada d’hivern de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana conclourà en aquesta ocasió amb dos concerts, el 2 de gener a les 19.30 hores al Palau de les Arts amb la direcció de Pablo Rus Broseta i el 4 de gener a les 19.30 hores a l’Auditori de Castelló amb Júlia Cruz Carceller com a directora.

Les trobades de la Jove Orquestra suposen estades molt interessants per a la formació dels joves músics perquè ajunten uns dies de convivència amb tallers d’alt nivell de les diferents especialitats instrumentals, per a després concloure amb assajos conjunts i la celebració dels concerts.

En aquesta edició, per tots els condicionants derivats de la situació sanitària i amb l’objectiu de garantir la seguretat de tots els participants, la plantilla convocada és de 31 músics, de totes les especialitats de l’orquestra. Amb la mateixa finalitat, els assajos seran de mig dia i els concerts tan sols 2, a València i Castelló.

El programa que es prepararà i posteriorment s’interpretarà en els dos concerts té una duració de 50 minuts i constarà de l’obra ‘Appalachian Spring – Suite for 13 instruments’ (1970) d’Aaron Copland i ‘Freie Stucke’ (2002) de Jörg Widman.

El cartell de la trobada d’hivern de la JOGV ha sigut dissenyat per Migue Martí, que també ha sigut l’encarregat de fer el logo de l’orquestra.

La Jove Orquestra

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana depén de la Direcció Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura i està formada per 95 músics menors de 26 anys. El seu director des de l’octubre de 2017 és Pablo Rus Broseta, format a València, Lió, Amsterdam i Berlín i actualment director associat de la Seattle Symphony, on lidera una extensa varietat de programes.

La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana té com a objectiu contribuir a la formació dels músics per mitjà de trobades i tallers dirigits per destacats professors de cada especialitat instrumental. En aquest cas, en la trobada d’hivern participen M. Carmen Antequera i Eri Takeya (violí), Julia Hu (viola), Mireya Peñarroja (violoncel), Priscila Vela (contrabaix) i Sisco Aparisi (percussió).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací