La Generalitat prepara l’obertura dels corredors turístics internacionals

408

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha posat en marxa l’organització d’un grup de treball per a preparar el projecte d’obertura de corredors turístics segurs amb els principals mercats internacionals.

En concret, s’ha celebrat la primera reunió d’aquest grup de treball, de participació pública i privada, presidida pel secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i coordinada pel director general, Herick Campos.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que aquest grup de treball “sorgeix després del plantejament que ens va traslladar la secretaria d’Estat de Turisme, sobre el qual hem de treballar i concretar un acord específic en el qual tingui encaix la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, ha explicat que “atès que és un procés que implica a tots els agents turístics i a diverses administracions públiques, hem constituït un grup de coordinació en el qual són presents les organitzacions empresarials i els diferents departaments de les administracions públiques amb competències en aquesta matèria, com pugui ser Sanitat”.

Colomer ha subratllat que “el nostre objectiu és emplenar els protocols que ha establert el govern d’Espanya per a, en el moment que sigui possible, establir els corredors internacionals d’acord amb totes les garanties sanitàries i recuperar així els fluxos de turistes, perquè que sense el mercat internacional és molt complicat entendre el nostre model i el volum de negoci que havíem adquirit”.

Segons el titular de Turisme, “hem de treballar diversos escenaris, com l’autonòmic, el nacional i l’internacional, i el repte és estar ben posicionats quan s’obri el flux de turistes i puguem reprendre aquest projecte”, al mateix temps que ha insistit que “hem d’estar coordinats i treballar conjuntament per a aconseguir un projecte viable i que aporti confiança”.

Colomer ha recordat que “el Govern britànic, entre altres, han parlat sempre d’illes a l’hora de plantejar aquest tipus de corredors, però nosaltres hem defensat en tot moments que la península, sobretot algunes regions, poden ser igualment segures” i ha incidit en què “de fet, la traçabilitat del turista pot garantir-se igualment i és viable amb les eines de les quals disposem”.

Per part seva, el director general de Turisme i coordinador d’aquest grup de treball, Herick Campos, ha explicat que entre els objectius d’aquest grup de treball destaca la “possibilitat d’obertura de mercats emissors previ a l’entrada en semàfor verd de la UE, completant l’acord plantejat per la Secretaria d’Estat de Turisme”.

En aquesta línia, ha recalcat que “treballem per a assegurar que es farà sobre la base d’unes condicions que ens permetin garantir les mesures preventives i de contenció establertes per les autoritats sanitàries i sempre en coordinació amb l’autoritat competent” i ha afegit que l’objectiu és que tant els turistes com els residents “se sentin segurs abans, durant i en la sortida de la seva estada”.

A més, Campos, ha anunciat que “es crearan grups de treball específics amb la finalitat de ser més operatius a l’hora de concretar les propostes, accions, la seva aplicació i la seva avaluació” i ha afegit que “en aquests grups es comptarà a més amb experts d’organitzacions o administracions, tant de les que són presents en el grup de coordinació com d’unes altres que no ho estiguin”.

Grup de treball

Formen part d’aquest grup, tant professionals de la Generalitat com del Govern d’Espanya, d’organitzacions empresarials, d’aeroports i de les principals destinacions internacionals.

Així, per part de la Generalitat, participen en aquest grup de treball el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, qui presideix aquest equip, així com el director general de Turisme, Herick Campos, com a coordinador. A més, treballen en aquest equip tècnics de diferents departaments de Turisme Comunitat Valenciana.

També formen part d’aquest equip de treball, professionals de la Conselleria de Sanitat; el secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig; a més del secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel; i la directora general d’Anàlisi i Polítiques Públiques, Ana Berenguer.

Per part del Govern d’Espanya participen tècnics de la delegació del govern de la Comunitat Valenciana i de Sanitat Exterior.

A més, en aquest equip també participen membres de les organitzacions empresarials HOSBEC, APHA, CET-CV(integrada per FEHV-ASHOTUR-APEHA-Gremi D’Hotels de València) i CONHOSTUR, a més de la vicepresidenta de l’Associació Europea d’Agències de Viatge i Touroperadores.

En la taula de treball també participen els tres aeropuestos de la Comunitat Valenciana (Alacant-Elx, València i Castelló), a més de les sis marques turístiques de la Comunitat Valenciana (Visit Benidorm, Visit València, Patronat Turisme d’Alacant, Costa Blanca, València Turisme, i Castelló Mediterrani).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací