La Generalitat manté el nivell 2 d’alerta per emergència per a garantir la seguretat enfront del Covid

818

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana mantindrà la situació 2 del Pla Territorial d’Emergències per a continuar garantint la major capacitat de resposta davant la pandèmia de COVID-19 després de la finalització de l’estat d’alarma.

Així ho ha explicat en la compareixença davant els mitjans de comunicació després de la reunió de seguiment entre la Generalitat i l’Administració General de l’Estat amb motiu de la pandèmia de COVID-19. A la trobada al Palau han assistit la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; les conselleres de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i de Sanitat Universal, i Salut Pública Ana Barceló, així com representants de les forces i cossos de seguretat de l’Estat.

Aquest nivell 2 no suposarà cap limitació per a la ciutadania i tota l’activitat es regirà pels decrets signats pel president de la Generalitat, però permetrà mantenir una resposta coordinada davant un possible rebrot o qualsevol altre escenari de l’emergència que es pugui presentar. Puig ha indicat en aquest sentit que, encara que la pandèmia està controlada, “no ha acabat” i les administracions han de romandre “en alerta”. “El virus segueix aquí”, ha subratllat el president, qui s’ha mostrat de partidari de mantenir la “màxima atenció possible”.

Per això, el Pla Territorial de la Comunitat Valenciana es mantindrà en situació 2, la mateixa que en el moment que es va decretar la pandèmia, nivell que possibilita mantenir actiu el Centre de Coordinació Operativa Integrat (CECOPI) per a així poder donar una resposta àgil i coordinada davant qualsevol eventualitat relacionada amb la pandèmia.

Reconeixement públic per al personal que ha lluitat en primera línia

Ximo Puig ha avançat a més que la Generalitat realitzarà un acte de reconeixement públic al personal que ha estat en primera línia de la lluita contra la pandèmia “donant la cara per tots”, a més de concedir-li, tal com ja va anunciar la setmana passada en Les Corts, una compensació econòmica extraordinària pel treball realitzat.

El president ha indicat, així mateix, que la Generalitat continuarà treballant per a garantir la seguretat dels valencians i les valencianes i de totes aquelles persones que visitin la Comunitat en les pròximes setmanes i mesos com a destí segur que és. Puig ha assenyalat que aquesta setmana és “crucial”, amb l’obertura de fronteres i la recuperació de la mobilitat en tota Espanya, per la qual cosa ha insistit en la necessitat que els ciutadans i les ciutadanes respectin les mesures de prevenció establertes.

El president ha insistit també en la importància de vetllar per la “detecció precoç” dels casos de COVID-19, i ha subratllat, d’altra banda, que la Generalitat continuarà treballant de manera coordinada amb la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana. Ha afegit referent a això que la “unitat d’acció” entre la Administracion central i l’autonòmica ha donat els seus fruits per a superar els “moments més difícils” de la crisi sanitària, igual que també ho ha fet la responsabilitat amb la qual ha actuat la ciutadania en respectar la mesures de confinament.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací