La Generalitat llançarà un paquet d’ajudes al oci nocturn i baralla l’obertura diurna

598

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha reiterat “el ferm suport de la Generalitat al sector de l’oci nocturn de la Comunitat Valenciana, per això estem treballant en la definició de pròximes ajudes directes per a evitar la pèrdua de llocs de treball en el sector”.

Així s’ha pronunciat Francesc Colomer després de participar en la primera reunió de la taula de treball entre la Generalitat i representants de l’oci nocturn per a estudiar la situació del sector.

El responsable de Turisme ha explicat que “el sector de l’oci nocturn ha sol·licitat la modificació del Decret actual perquè els locals d’oci nocturn puguin obrir en les mateixes condicions de percentatge d’aforaments i horaris que els bars i cafeteries”. Aquesta qüestió, segons Colomer, serà valorada per la Secretaria Autonòmica de Salut i Púbica, així com des del departament d’Emergències per a donar una resposta.

En aquesta línia, ha explicat que “s’ha sol·licitat la hipòtesi de treball per a l’oci nocturn de treballar en altres franges horàries, sempre que Sanitat i Emergències el validin, tal com ja ha succeït en altres comunitats autònomes, per a preservar l’ocupació en aquest sector”.

A més, Francesc Colomer ha explicat que durant aquesta primera reunió també s’ha abordat la posada en marxa d’una nova ordre d’ajudes directes. Cal assenyalar que aquestes ajudes depenen de l’aprovació dels Pressupostos de 2021 i “estaran dirigides exclusivament al sector de l’oci nocturn”.

“Prendrem consciència de quin és el perfil dels establiments que han estat objecte de tancament governamental perquè, a diferència d’altres sectors que s’han vist afectats per restriccions, en aquest cas s’ha produït un tancament total i contundent i això ha de tenir una recompensa singular que ha de reflectir-se en les ordres d’ajudes per a 2021”, ha indicat..

Colomer ha recordat que, en les últimes setmanes, s’han mantingut diferents reunions amb el sector de l’oci nocturn “mostrant que la voluntat de diàleg és permanent i ha de ser un instrument que ajudi a trobar un escenari positiu per a tots”.

El responsable de Turisme ha assenyalat que des de la Generalitat “som molt conscients que el sector de l’oci és el que més ha sofert el tancament a conseqüència de la pandèmia” i que “a més, és just afirmar que s’ha immolat en defensa de la resta de la societat, per la qual cosa sembla just i raonable que la resta de la societat i les administracions siguem capaces de compensar i de corregir aquesta situació”.

Així mateix, ha assegurat que l’objectiu és “preservar llocs de treball i empreses en aquesta etapa de resistència, de sacrifici per a quan aquesta situació escampi, poder tornar a competir amb l’oci nocturn que és un atribut i un valor fonamental de l’essència i del relat turístic de la Comunitat”.

A més de Colomer, han participat en aquesta reunió el secretari autonòmic de Presidència, Andreu Ferrer; la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací