La Generalitat destinarà al voltant de 4 milions per ls tres hospitals de campanya a València, Alacant i Castelló

622

Actualitat Diària

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, a través de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, destinarà al voltant de quatre milions d’euros per a posar en marxa la construcció dels tres hospitals de campanya que la Generalitat alçarà en les tres capitals de província per a fer front a l’emergència sanitària provocada per la propagació del coronavirus.

El departament que dirigeix Gabriela Bravo formalitzarà un contracte d’emergència per a alçar tres hospitals de campanya, que tindran en el seu conjunt una capacitat de 1.100 places. D’elles, 500 estaran a València; 400, a Alacant, i 200, a Castelló. Aquest nombre de llits podrà ser ampliat en funció de les necessitats. Serà l’empresa aragonesa Hispà Vema, especialitzada en aquesta classe d’infraestructures, l’encarregada de portar a terme el projecte, de manera que, tal com ha explicat la consellera, “la meitat dels llits estaran disponibles en dues setmanes i la totalitat, en un mes”. “Podrem comptar així amb major capacitat de resposta sanitària, minimitzar el risc de contagis i evitar que col·lapse el sistema valencià de salut”, ha indicat.

Els tres centres provisionals seran construccions prefabricades i desplegables que estaran connectades entre si mitjançant túnels completament aïllats de l’exterior. Tots els pavellons estaran equipats amb els elements clínics i logístics que demane la Conselleria de Sanitat i s’alçaran en els voltants dels hospitals de referència de les tres capitals de província.

A més, la consellera Gabriela Bravo ha assegurat que aquestes instal·lacions, quan es desmunten després d’aquest episodi, “podran ser utilitzades de nou per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, perquè estan dissenyades per a ser condicionades per a qualsevol altra situació de crisi, com a inundacions, grans incendis o terratrémols”.

En el cas de València, l’hospital de campanya se situarà en una parcel·la pròxima a l’Hospital La Fe d’entre 2.500 i 3.000 metres quadrats. A Alacant es desplegarà en l’aparcament contigu a l’Hospital General, que compta amb uns 2.500 metres quadrats. En el cas de Castelló, personal tècnic de l’Agència estudia quina serà la ubicació més convenient entre els espais disponibles en els voltants dels seus dos grans hospitals.

En tot cas, cadascun dels hospitals podrà comptar amb unitats de vigilància intensiva (UCI) si anaren necessàries, així com espais d’aïllament, zona de quarantena, banys i serveis separats per sexes i espais per a la recepció de pacients, triatge i descans del personal.

La companyia Hispà Vema és una especialista en aquesta mena de projectes, proveïdora habitual del Ministeri de Defensa i de l’OTAN i que compta amb tots els certificats internacionals d’idoneïtat per a dur a terme aquesta classe de comeses. Els responsables d’aquesta mercantil s’han reunit aquest cap de setmana a València amb la consellera de Justícia i Interior i amb personal tècnic de l’Agència de Seguretat per a ultimar els detalls del projecte.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací