La Generalitat defensa que els espanyols es puguin vacunar “si els toca” en el seu lloc de vacances

557

Actualitat Diària

En la Comunitat Valenciana hem vacunat als ciutadans d’altres autonomies desplaçats que els tocava la primera o la segona dosi de la vacuna contra la Covid”. D’aquesta manera s’ha expressat el president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre la possibilitat que es vacuni a les persones en el seu lloc de vacances amb l’arribada de l’estiu i amb l’objectiu d’aconseguir la immunitat de grup durant el mes d’agost.

D’aquesta manera el Molt Honorable ha indicat que aquesta acció depèn més del Ministeri de Sanitat que de la pròpia Conselleria i que s’ha de veure impulsat per “una arribada de més vacunes a les destinacions vacacionals com és la Comunitat Valenciana”. “Som un destí hospitalari i per això defensem la nostra posició que qualsevol ciutadà espanyol pugui vacunar-se en el lloc que sigui”, ha indicat sobre aquest tema.

En data d’avui ja s’han administrat 99.237 dosi a persones desplaçades en la Comunitat Valenciana.

Quan una persona no és resident en la Comunitat Valenciana i requereix d’atenció sanitària, ha de sol·licitar la seva “alta en SIP”. D’aquesta manera, Sanitat li assigna un número SIP (sempre el mateix per a una persona) i li lliura un document d’alta i inclusió en el SIP.

La persona desplaçada que sol·licita un alta en SIP serà inclosa en els llistats del procés de vacunació enfront del coronavirus i són citats per a vacunar-se al final de la llista del grup d’edat que els correspon.

La targeta provisional SIP té validesa de mínim un mes fins a un màxim de sis mesos (segons la durada de l’estada declarada pel ciutadà).

Polèmica per l’obertura de l’oci nocturn

Puig també ha incidit en la polèmica que han generat les noves normes sobre l’oci nocturn que ha imposat del Govern. El president ha destacat que “nosaltres ja hem obert fins a les 2.00 de la matinada, però a poc a poc”.

“Hem tingut un petit rebrot però la incidència es mou entorn als 40 punts, per la qual cosa de cara a l’estiu volem arribar a la plena normalitat en l’oci nocturn, però cal recordar que el virus segueix aquí i que encara ingressa gent als hospitals, per tant pruedencia”, ha sentenciat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací