1.000 joves seran la carta de presentació del turisme hospitalari i segur a les platges de la Comunitat

911

Actualitat Diària

Orpesa ha estat l’escenari triat pel Consell per a presentar una segona edició del programa Estiu Destral 2021 que ja es va editar l’any passat per a garantir la seguretat a les platges valencianes després del confinament i posterior obertura progressiva a causa de la pandèmia de Covid-19.

Un acte en el qual han participat l’alcaldessa de la localitat, María Jiménez, el President de la Diputació, José Martí, el President de la Generalitat, Ximo Puig, el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, la Consellera de Justícia, Governació i Reformes Democràtiques, Gabriela Bravo, el Conseller d’Economia sostenible, Sectors productius, Comerç i Ocupació i el Director provincial de Presidència Josep Gisbert Querol. A més d’alcaldes i edils d’altres municipis i que han assistit tant de manera presencial com telemàtica.

El programa ‘Estiu Destral 2021’, com en la passada edició, té com a objectiu que la Comunitat Valenciana sigui referent en matèria de turisme segur.

En total seran 1.000 els joves de 18 a 30 anys i que exerciran la seva labor en 70 municipis del territori valencià. Per províncies es prestarà servei en 19 municipis de Castelló (li corresponen 234 contractes), 32 de València i 20 d Alacant. Una labor que passa per tres objectius prioritaris, vetllar pel compliment de les normes de seguretat i sanitàries respecte a la Covid i que com a novetat, inclou la tasca de ser informadors turístics de la zona així com ser un nexe de col·laboració amb el 112 i Creu Roja per a evitar ofegaments i accidents a les platges.

En aquest sentit, Gabriela Bravo ha matisat que en cap cas hauran de dur a terme tasques de socorrisme. Una altra novetat anunciada per la Consellera és la que la contractació d’aquest personal serà duta a terme pels ajuntaments per a millorar la proximitat entre el domicili dels auxiliars turístics i la seva destinació laboral. Això resol el problema al qual es va enfrontar l’any passat la Generalitat i que va causar la renúncia d’alguns joves a causa de la llunyania del seu lloc d’origen i el seu lloc de treball.

Bravo ha ressaltat també que enguany s’afegeix als requisits per a poder aspirar a aquesta ocupació el de ser coneixedor d’idiomes.

A més els aspirants rebran formació essencial prèvia que versarà sobre seguretat, normativa Covid-19, informació turística i relativa a la seva col·laboració amb l’Agència de Seguretat en matèria d’ofegament. Bravo ha incidit en aquest punt que l’any passat es van produir en la Comunitat 60 ofegaments, i per això enguany es redoblaran esforços per a reduir aquesta xifra al màxim.

En total es destinaran 4.5 milions d’euros a la contractació d’aquests auxiliars i aquest pressupost serà completament finançable a través de fons europeus.

Agraïment a la societat valenciana

El president Ximo Puig durant la seva intervenció ha agraït l’esforç col·lectiu de tota la societat valenciana per donar importància a la salut i la sanitat per sobre d’altres qüestions. En aquest sentit Puig ha posat l’accent principalment en els joves valencians que porten més d’any i mig sense poder viure la seva joventut tal com es mereixen i que a més s’han comportat de manera exemplar durant els moments més durs de la pandèmia.

En paraules del Cap del Consell la Comunitat Valenciana és una de les regions de la Unió Europea més segura en matèria de Covid i la que millors dades presenta de tot el territori espanyol i “això és gràcies a l’esforç col·lectiu”.

“Ara és moment de rellançar la economia valenciana i de la recuperació emocional i de fer-ho per mitjà del turisme com a locomotora tant d’un aspecte com de l’altre” Ja que segons paraules de Puig el turisme pot ajudar en aquest sentit també en estar plenament relacionat amb les emocions. En aquest sentit i segons les dades del Consell el 50% de la població espanyola sofreix algun tipus de seqüela mental a causa de la pandèmia i és pel llit del turisme per on es pot obrir la senda cap a la sanació.

El President també s’ha referit al caràcter municipalista, únic a Espanya, que posseeix la Generalitat, una Generalitat que en les seves paraules “és la més municipalista de la història de l’organisme” i que posa en l’eix central de la gestió a les persones i per tant als ajuntaments, que funcionen com els ulls i oïdes de la Generalitat i per això els ha traslladat el seu agraïment.

“Estem front l’estiu de la recuperació”

Aquestes han estat les paraules amb les quals ha començat el seu discurs el president de la Diputació, José Martí. “Una recuperació que ja es deixa veure en l’ànim dels valencians que desprenen optimisme i il·lusió i que aquesta molt lligat a la seguretat”.

Martí també ha fet esment al comportament exemplar dels valencians que ha possibilitat començar la temporada alta amb unes normes enfront de la covid més relaxades.

El president també ha agrair a Puig la seva aposta pel municipalisme que en aquest cas passa per la baixada de l’atur entre la gent jove.

“Han estat molts mesos, durs mesos, treballant al costat del President Puig i ara estan donant els seus resultats” ha assenyalat.

Finalment l’alcaldessa d’Orpesa, María Jiménez, ha agraït a la Generalitat l’haver triat la seva població per a presentar un projecte tan ambiciós i tan rellevant per al municipi. Un municipi que, com ha comentat, a penes té censats 10.000 habitants però que en les temporades vacacionals creix exponencialment en visitants.

Jiménez ha augurat una temporada estival “bona” gràcies a la vacunació massiva contra la Covid que està reduint la incidència en el territori i ha agraït la labor del Consell per fer dels municipis valencians “destinacions turístiques segures”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací