La Fórmula E modifica el traçat del Circuit Ricardo Tormo

620

Actualitat Diària

El Circuit Ricardo Tormo celebra aquest cap de setmana la cinquena i sisena rondes del Campionat del Món FIA de Fórmula E, el mundial de monoplaces elèctrics que per primera vegada disputa carreres a Espanya.

Els 24 monoplaces competiran sobre una nova configuració del Circuit. Els dissenyadors de la Fórmula E, juntament amb la Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) i el mateix Circuit, han triat un dibuix sobre el qual mai s’ha rodat.

En total seran 15 les revoltes de la pista, enfront de les 14 habituals i la distància per volta serà de 3.376 metres enfront dels poc més de 4 quilòmetres de la pista de Gran Premi.

La primera novetat estarà en la graella d’eixida, que s’avança per a situar-se enfront de la tribuna de boxs, buida, ja que les carreres se celebren a porta tancada. En la primera revolta els pilots tindran a mà dreta un mur que separa l’accés des del ‘pit lane’ de la pista. A partir d’aquest punt la pista és l’habitual fins que s’arriba a la sisena revolta, la revolta Ángel Nieto. Allí s’ha situat un conjunt de murs que converteixen la revolta en un angle molt més lent que obligarà els pilots a utilitzar bona part de l’àrea d’escapament asfaltada.

La popular ‘attack zone’ de la Fórmula E estarà situada a l’exterior de la revolta 8, la revolta Bernat Martínez. Just a l’eixida els pilots trobaran dues revoltes tancades de dretes per a arribar al ‘curvone’. Una vegada encarada la recta de meta s’ha instal·lat una espectacular xicana aprofitant l’entrada del ‘pit lane’.

Amb aquestes modificacions aprovades i homologades per la Federació Internacional d’Automobilisme, el Circuit Ricardo Tormo s’adapta millor a les necessitats dels monoplaces elèctrics. Així mateix, la seguretat es reforçarà en els punts clau, la revolta nou després de l”attack zone’ i la xicana de la recta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací