La Espsar impulsa la seua transició a un model ecològic i sostenible

745

Actualitat Diària

El nou consell d’administració de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) s’ha reunit aquest dijous amb l’objectiu de posar en marxa un nou model compromés amb les estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic, en línia amb els compromisos del Consell i amb l’Estratègia Valenciana de Canvi Climàtic i Energia.

D’aquesta manera, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica vol prioritzar els objectius mediambientals que milloren el benestar de les valencianes i valencians.

A aquest efecte, el consell d’administració ha acordat el relleu en la gerència de l’entitat de l’actual director general Enrique Lapuente. Correspon al consell d’administració, en una pròxima reunió, triar a un nou gerent.

Entre les mesures específiques que planteja la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, per a aquesta nova etapa, estan la gestió eficaç en matèria del cicle urbà de l’aigua, la incorporació i implantació de solucions tecnològiques que milloren el rendiment hidràulic de les infraestructures, així com l’evacuació, depuració, tractament i reutilització d’aigües residuals.

Unes altres de les iniciatives es basen en polítiques actives en matèria d’I+D+i, que milloren l’eficiència energètica i faciliten l’ús d’energies alternatives, la captació de fons europeus i projectes conjunts entre diferents administracions i la regeneració d’aigües residuals per a la seua reutilització en reg agrícola, use industrial i usos mediambientals.

Totes aquestes mesures recolzen les estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic en matèria d’optimització dels sistemes de depuració i reutilització en municipis, urbanitzacions, polígons industrials i nuclis aïllats; energies renovables per a l’ús d’aigües depurades, incentius per a obres de proveïment, sanejament i defensa contra inundacions i cerca de solucions davant els principals problemes de sobreexplotació d’aqüífers.

En aquest sentit, amb el potencial inversor que té la EPSAR no es pot renunciar a la possibilitat d’impulsar l’obra pública amb els consegüents efectes positius en l’activitat econòmica i en l’ús de la Comunitat Valenciana. Tot això avalat amb 485 depuradores i un important excedent en tresoreria.

El consell d’administració, així mateix, ha confirmat amb l’aval dels informes de l’Advocacia de la Generalitat i del Consell Jurídic Consultiu, la vigència del conveni d’explotació de les depuradores amb la Diputació de València i Epsar, entitat pública de la Generalitat.

Amb aquesta decisió es resol la incertesa per als 400 treballadores i treballadors de l’empresa dependent de la Diputació que gestiona les depuradores subjectes al conveni, mantenint les ocupacions d’aquest personal i les seues condicions laborals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací