La Diputació premia Small Size per la seua aposta per la innovació en la producció ceràmica per a entorns urbans

624

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló ha revelat aquest matí a Cevisama el nom de l’empresa guanyadora del premi ‘Som Ceràmica’ a la innovació en productes d’ús urbà, una condecoració que enguany ha recaigut en la jove marca de l’Alcora Small Size.

El jurat d’aquesta quarta edició ha valorat “molt positivament” les altes prestacions tècniques que ofereix la peça guardonada, un taulell de només 20mm de grossor “dissenyat per a tot tipus d’espais i especialment fet per a durar”. Entre les seues qualitats, des de l’empresa en destaquen la seua alta resistència a impactes i a la brutícia, la seua qualitat antirelliscant i un procés de fabricació completament sostenible.

El president de la corporació provincial, José Martí, ha fet entrega del guardó a l’equip directiu de l’empresa, encapçalat pel seu gerent, José María Monleón, qui ha agraït a la Diputació “pel seu suport al principal motor econòmic de la província” i ha fet una crida a les institucions a estendre l’ús de ceràmica en entorns urbans.

En aquesta mateixa línia s’ha expressat Martí, qui ha recordat que una de les línies d’actuació de la Diputació és fomentar l’ús de la ceràmica en nous entorns que servisquen d’aparador per a obrir la nostra indústria a més mercats del món. “Volem que el nostre taulell, a més d’obrir fronteres, siga un referent a casa nostra i que siga un element diferenciar dels nostres espais urbans, dels nostres pobles”. Al respecte, ha recordat que demà mateix es presentarà la tercera edició del concurs de regeneració urbana de la Diputació Provincial, que premia els millors projectes fets amb ceràmica en punts degradats.

Pel que fa al premi, el president ha felicitats l’equip guanyador i ha destacat que “treballs com els d’Small Size són, sense cap dubte, el camí a seguir i pels que ens agrada dir que la Diputació té i tindrà en la ceràmica un referent pel que paga la pena apostar”. Així mateix, ha refermat el seu suport als premis perquè suposen “un reconeixement al treball i una gran empenta per als homes i dones que s’impliquen en la investigació i en el desenvolupament de nous productes que atrapen el consumidor”.

Posteriorment, s’ha desplaçat junt amb el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, a l’expositor de la marca per a conéixer la seua col·lecció ceràmica i el procés de fabricació d’aquest producte revolucionari.

En l’acte d’entrega també han estat presents les entitats col·laboradores del premi, l’Associació d’Investigació d’Indústries Ceràmiques (ITC), l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmica (ATC) i la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV).

Cal destacar que Small Size ha rebut com a trofeu la peça guanyadora del concurs ‘Ceràmica en Cru’, ‘Dimesión Perpendicular, dissenyada per Natalia Lobato. Les bases de la nova edició d’aquest concurs que uneix art i ceràmica ja estan disponibles en la pàgina web del departament de Promoció Ceràmica de la Diputació de Castelló.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací