La Diputació i Intercoop editen una guia per promocionar l’oli verge extra de Castelló

516

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló ha editat en col·laboració amb la Fundació Intercoop una guia per a promocionar el consum de l’oli d’oliva verge extra (AOVE) autòcton tant dins com fora dels nostres límits provincials. La publicació, que s’estrena aquest 2020 per primera vegada, consta de 47 pàgines que recullen les 39 varietats d’olis amb el segell AOVE. En cadascun dels seus apartats s’expliquen de forma accessible les seues peculiaritats, trets diferenciadors i la història del cultiu de l’oliva a la seua zona d’origen.

La guia AOVE Castelló és fruit d’un conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions, el qual estipula una contribució de 10.000 euros per part de la institució provincial per a fer possible l’edició material de la guia, mentre que Intercoop aporta tot el seu coneixement i experiència en el terreny agrícola per a farcir les pàgines de contingut. La idea és anar ampliant la revista amb noves produccions d’AOVE en futures edicions.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha afirmat que “amb aquest acord Castelló ix guanyant perquè “estem obrint una nova finestra d’oportunitats per als nostres productes del camp, més concretament, a l’oli d’oliva verge extra, un tresor de la cuina mediterrània que cada dia és més valorat i demandat fora de les nostres fronteres”. És per això que la guia es farà arribar més enllà de les nostres comarques perquè tant intermediaris com establiments hostalers coneguen el nostre sector de l’oli d’oliva i consumisquen la gran varietats de productes que té. “És una oportunitat molt bona per a fer créixer el sector en temps de desacceleració econòmica”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací