La Diputació i el Bisbat de Sogorb-Castelló reactiven la rehabilitació de Sant Joan del Penyagolosa

887

Actualitat Diària

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, han coincidit aquest matí amb el bisbe de la diòcesi de Sogorb-Castelló, Casimiro López, en la necessitat de donar «un nou impuls» al projecte de rehabilitació del santuari de Sant Joan del Penyagolosa. Aquesta és una de les conclusions de la reunió que, totes tres parts, han mantingut hui al Palau Episcopal de Castelló.

En to distés i cordial, els representants d’ambdues institucions han repassat els projectes que, a dia de hui, s’estan portant a terme de forma conjunta per a preservar el patrimoni eclesiàstic de la província. No obstant això, bona part de la trobada s’ha centrat en la reactivació, encara pendent, del projecte que ha de posar en valor el paratge i santuari de Sant Joan del Penyagolosa, punt de referència espiritual i del món excursionista de la província de Castelló. Martí ha lamentat la imatge de «deixadesa» que projecta la zona i s’ha posat com a objectiu desbloquejar «quan abans millor» aquest projecte, perquè considera «que no pot estar ni un minut més aparcat, perquè al final de tot afecta molt negativament l’economia de Vistabella del Maestrat i dels pobles de la contornada i perquè no podem permetre que un lloc tan simbòlic i estimat per tota la població castellonenca estiga en condicions d’abandó».

Per part seua, Sanz ha destacat que «tenim molts interessos en comú i la protecció i posada en valor del patrimoni eclesiàstic és un d’ells, pel seu valor històric i perquè per a moltes persones, siga com siga la religió que professen, forma part de la seua sentir». Per això, ha dit, «continuarem treballant de la mà del Bisbat per a prosseguir en la restauració de béns i, com no, en la reactivació d’aquest pla tan important per a dinamitzar l’interior provincial». En pròximes reunions s’aniran concretant més detalls i les passes a seguir.

El dimecres s’ha convocat la reunió mixta Diputació-Bisbat per a seguir el compliment dels objectius del conveni per a la restauració de patrimoni eclesiàstic, valorat, enguany, en 60.000 euros. Cal destacar que la institució provincial també col·labora amb el Bisbat de Tortosa, del que depenen les parròquies del nord provincial, amb la mateixa quantitat econòmica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací