La Diputació destina 800.000 euros per garantir l’accés a aigua potable als municipis de menys de 20.000 habitants

518

Actualitat Diària

La Diputació Provincial ha aprovat avui la convocatòria d’una línia de subvencions per 800.000 euros de garantia hídrica destinades als municipis de les comarques de Castelló amb menys de 20.000 habitants. La seua finalitat és assegurar el subministrament d’aigua potable mitjançant el finançament de les reparacions de grans avaries en circumstàncies excepcionals o altres intervencions enfront de l’esgotament del recurs per a la seua distribució domiciliària.

El diputat de Cicle integral de l’Aigua, Ignasi Garcia, ha assenyalat que «ens cal una àmplia revisió del sistema de canalització d’aigua potable a les comarques de Castelló, ja que estem veient com constantment pateix avaries, i es posa en risc el dret de la ciutadania a l’accés a aquest recurs». «La Diputació facilitem aquesta línia pressupostària per contribuir a la sostenibilitat econòmica dels ajuntaments que han hagut d’escometre reparacions d’urgència per assegurar que l’aigua aplega al veïnat».

Així doncs, es tindran consideració les accions d’aplicació immediata per a garantir el subministrament d’aigua potable en situacions extraordinàries i que, per la seua imprevisibilitat, no hagen pogut programar-se prèviament. Entre elles, les inversions per a reposicions (de bombaments de pous i captacions; reposicions per trencaments en xarxes de proveïment i distribució) i les despeses corrents per a reparar béns i serveis (restauració de bombaments de pous i captacions; reparacions per trencaments en xarxes de proveïment i distribució; subministrament d’aigua potable mitjançant cisternes).

Les sol·licituds presentades es valoraran d’acord amb tres criteris: la urgència de l’actuació en què es prendrà en consideració la gravetat de la problemàtica que cal solucionar; la població total directament afectada per l’actuació proposada, i la incidència en l’equilibri socioeconòmic provincial, amb especial atenció als municipis de menor capacitat econòmica i de gestió.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací