La Diputació de Castelló rep 28.000 màscares procedents de la Xina per a repartir entre els municipis de la provincia

615

Actualitat Diària

La Diputació de Castelló començarà a repartir demà dijous màscares homologades FFP2 KK95 entre els municipis de la província gràcies el primer enviament que ha arribat aquest matí a Espanya procedent de la Xina gestionat per la institució provincial. Aquest carregament, amb un avió que ha aterrat a Barcelona procedent de Xangai, compta amb un total de 28.000, que seran repartides entre ajuntaments i mancomunitats de les 8 comarques castellonenques.

Aquest és el primer enviament programat ja que s’està a l’espera que en els pròxims dies arribe la resta de material. En concret, 22.000 noves màscares de protecció per a la província, amb el que la Diputació de Castelló comptarà amb 50.000 unitats per a poder atendre les peticions de les seues 135 municipis i de les seues mancomunitats, tot això en una operació que ha comptat amb la coordinació del president de la Diputació de Castelló, José Martí, i el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez.

Sobre aquest tema, José Martí ha destacat l’important enviament de màscares “gràcies sobretot les gestions del nostre diputat”, que permetrà que “arribe material de protecció a totes les persones que ens han demanat des dels ajuntaments”.

El president de la Diputació insisteix que des del primer dia l’actual equip de govern “està fent tot el possible perquè els nostres ajuntaments puguen fer front a la pandèmia”, insistint que “junts i units la superarem”.

Diputació pionera

Amb aquesta aportació, la Diputació de Castelló completa una primera fase iniciada aquest dimarts amb el repartiment de material sanitari de protecció enfront del coronavirus (COVID-19) per a dotar als municipis i a les mancomunitats de la província dels recursos adequats per a combatre la pandèmia. La institució castellonenca, en aquest sentit, ha sigut una de les pioneres a nivell nacional a gestionar tota classe de material de protecció enfront del coronavirus per a cobrir les necessitats dels ajuntaments.

Cal recordar en aquest sentit que la corporació provincial ha invertit 145.000 euros en l’adquisició d’aquests productes i que s’ha aconseguit una quantitat raonable de material de protecció pese al problema de desproveïment generalitzat d’aquests productes que existeix a nivell mundial.

Així, durant aquesta setmana la institució haurà distribuït 80.000 guants, 28.000 màscares, 1.000 vestits de protecció, 650 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 3.000 litres de lleixiu, una quantitat que es veurà incrementada en els pròxims dies a mesura que es reben altres subministraments. Demà dijous, al costat de les màscares, es completarà el repartiment de vestits de protecció, ulleres, guants i gel desinfectant entre els municipis de més de 10.000 habitants, amb el que s’haurà cobert ja tota la província.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací