La Diputació de Castelló preprara cinc noves bases d’helicòpters per a l’Atencio Mèdica Urgent

S'està redactant aquests dies els projectes de les plataformes de Llucena, Aranyel, Viver, Catí i Salzadella

922

ActualitatDiària

El Pla de Helisuperfícies de la Diputació de Castelló avança ràpidament amb nous passos de cara a incorporar noves infraestructures a favor de l’atenció d’urgències mèdiques i casos d’emergències en la província de Castelló.
Així, el Govern Provincial està redactant aquests dies els projectes de les plataformes de Llucena, Aranyel, Viver, Catí i Salzadella després de la cessió dels terrenys que ja han dut a terme aquests ajuntaments amb l’objectiu d’iniciar com més prompte millor les obres d’aquestes infraestructures. Amb aquestes cinc noves helisuperficies, i les d’Alcalà de Xivert i Sant Vicent de Piedrahíta a Cortes d’Arenós ja actives, el Govern Provincial avança per a incorporar el total de 15 noves que la Diputació integra en aquesta xarxa provincial que deixarà 25 instal·lacions que milloraran de forma molt notable els temps de resposta davant qualsevol emergència mèdica en la província.

El diputat provincial de Bombers, Luis Rubio, ha posat en valor la importància d’aquestes helisuperficiesque “sumen qualitat de vida al nostre territori, doncs fan possible trasllats d’urgència de persones, així com també l’actuació davant qualsevol incendi o succés que requerisca de l’actuació de mitjans aeris”. En aqueix sentit, ha indicat que “igualar les oportunitats del territori és precisament açò, equipar als nostres pobles amb infraestructures útils que poden ajudar a salvar vides. Ja ho vam fer també amb la instal·lació de la xarxa de desfibril·ladors i ho estem fent també amb aquestes helisuperficies”. Cal tenir en compte que el Govern Provincial invertirà 450.000 euros en aquesta millora de la seguretat davant emergències per a garantir l’evacuació mèdica urgent en tota la geografia provincial, especialment a l’interior de la província.

Resposta en menys de 20 minuts

No en va, gràcies a la implementació d’aquestes noves plataformes, el Govern Provincial garantirà una resposta sanitària en menys de 20 minutos davant qualsevol emergència que es produïsca en la província. “Acostem els recursos sanitaris a la població per a ajudar a salvar vides”, ha conclòs el diputat. Cal recordar que des que Moliner va impulsar aquest Pla Provincial de Helisuperficies ja estan en funcionament des de fa anys les plataformes d’Albocàsser, Atzeneta, Ballestar, Cortes d’Arenós, Montanejos, Morella, la Todolella, Vall d’Alba, Vilafranca i Vilafermosa.
Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací