La Diputació de Castelló impulsa el consum de la cirera autòctona per a crear més oportunitats en els pobles

Moliner: "Volem que la difusió i posada en valor dels nostres productes genere més oportunitats en l'entorn rural"

1020

ActualitatDiària

La Diputació de Castelló impulsa a través de Castelló Ruta de Sabor el consum i posada en valor de la cirera de la província com un element generador de noves oportunitats de desenvolupament en els municipis de la província i dinamitzador del turisme d’interior. Així, el Govern Provincial col·laborarà amb la celebració aquest cap de setmana vinent de les fires comercials de la cirera que tindran lloc en Salzadella i Caudiel. Els dos esdeveniments compten amb una àmplia programació complementària que permetrà als visitants gaudir de multitud d’experiències que els donaran a conèixer aquestes zones de l’interior de la província.

El president provincial, Javier Moliner, ha conegut avui en Salzadella el treball que es desenvolupa en el municipi amb els preparatius per a la fira del cap de setmana vinent. “Avui hem comprovat com la població està bolcada amb els preparatius de la Fira de la Cirera com a mostra del suport del Govern de la Província a una de les activitats tradicionals del nostre sector primari més arrelat a la nostra terra, amb un producte del que ens sentim molt orgullosos i que porta el nom de Castelló al costat del nom de Salzadella als millors mercats i les millors taules del nostre país”.

En aqueix sentit, el treball conjunt que la Diputació duu a terme al costat d’ajuntaments i productors a través de Castelló Ruta de Sabor està permetent que cada vegada més la població castellonenca valore més positivament els productes autòctons, millore el seu consum i açò repercutisca en riquesa per als pobles.

“Es tracta que aquesta posada en valor i difusió dels productes de Castelló revertisca en riquesa per als nostres pobles, perquè cada vegada hi haja més oportunitats per als qui decideixen quedar-se en aquest entorn rural a desenvolupar els seus projectes laborals i familiars”, ha conclòs el president.

La Fira de la Cirera de la Salzadella

La desena edició Fira de la Cirera de la Salzadella concentrarà els pròxims dies 2 i 3 de juny multitud d’activitats entorn de la venda i promoció de les diferents varietats de cirera conreades en la zona.

Una oferta a la qual se sumarà la dels productes derivats de la cirera com a melmelades, licors o postres elaborades amb aquest fruit, entre uns altres. Durant tot el cap de setmana el municipi s’omplirà d’actuacions itinerants, tallers, activitats per a xiquets i com a novetat l’espai de Caça i Natura.

Fira de la Cirera de Caudiel

La Fira de la Cirera de Caudiel omplirà durant el cap de setmana vinent els carrers d’aquesta localitat de l’Alt Palancia amb les extraordinàries varietats de cirera que es produeixen en el municipi.

Un producte que podran degustar tots els visitants de forma gratuïta si visiten la mostra, i que també podran adquirir comprant en qualsevol dels nombrosos llocs que s’instal·laran. Un altre dels atractius de la fira és el mercat ambulant artesanal, amb molts productes elaborats de forma tradicional.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací