La Diputació de Castelló col·labora amb AFDEM en defensa dels drets de les persones amb malaltia mental

1270

Actualitat Diària

La vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, ha mantingut una reunió amb representants de l’Associació de Familiars pels Drets amb Malaltia Mental (AFDEM) per a conèixer de primera mà el treball que realitza l’entitat i posar en valor la col·laboració que realitza la institució provincial amb l’entitat.

Patrícia Puerta ha visitat el centre de dia de AFDEM de la mà del president del col·lectiu, José Antonio Horta Albertos, i la treballadora social María Machordom Agustí, els qui li han ensenyat unes instal·lacions que disposen de 20 places i que van ser inaugurades el mes d’abril passat.

En aquesta primera reunió els responsables de AFDEM han destacat l’aportació de 4.000 euros que arriba de la Diputació de Castelló, quantitat que arriba dins de les subvencions que realitza tots els anys la institució a diferents entitats socials de la província. A això se sumaran els 10.000 euros per un conveni que ha de subscriure’s per totes dues parts per a donar continuïtat a les cures de les persones amb malaltia mental

La vicepresidenta de la Diputació, responsable també de l’àrea de Benestar Social, ha destacat que la institució que presideix José Martí “tindrà com un dels seus principals reptes estar al costat dels col·lectius socials que realitzen una labor de suport a les persones que més ho necessiten, com és el cas de Afdem, que és sens dubte un exemple per a tots”.

L’Associació de Familiars pels Drets amb Malaltia Mental va celebrar el mes de març passat la seva 25 aniversari, amb actes com la I Marxa per la Salut Mental en la qual va col·laborar la Diputació. De cara al futur, el col·lectiu està treballant ja en una jornada per a sensibilitzar a la societat sobre el seu treball que té intenció de celebrar el pròxim 15 de novembre.

AFDEM, amb seu al carrer Bisbe Salines de Castelló, és un centre especialitzat i específic destinat a persones amb malaltia mental crònica, on es desenvolupen programes intensius de recuperació funcional i activitats estructurades d’ocupació i temps lliure. Els seus objectius específics són prevenir la claudicació familiar i la institucionalització, proporcionar activitats d’oci i temps lliure i fomentar la recuperació de destreses, hàbits i capacitats funcionals.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací