La Diputació ajorna el termini de preinscripció per al programa de vacances Castelló Sènior 2020-2021

640

Actualitat Diària

 La Diputació Provincial de Castelló ha decidit suspendre el període de preinscripció del programa de vacances Castelló Sènior a l’espera que la situació sanitària del país per la pandèmia de la Covid-19 permeta reprendre les activitats turístiques.

El Patronat Provincial de Turisme, segons destaca la diputada delegada, Virginia Martí, tenia previst obrir el termini per a demanar plaça del 15 al 30 d’abril, “però l’actual estat de confinament a casa en el qual ens trobem, unit a la incertesa entorn de les activitats turístiques a mitjà termini, ens fan ser prudents i, de moment, deixar-ho en suspens”.

A més, Virginia Martí destaca que “estem parlant d’un programa turístic vinculat a les persones majors, que tots estem comprovant que són el col·lectiu de la població amb més riscos, per aquest motiu cal ser molt estrictes a l’hora de posar en marxa en les millors condiciones activitats com la de Castelló Sènior”.

La convocatòria de Castelló Sènior per a la temporada 2020-2021, la qual ha de ser la seua sisena edició, contempla unes 10.000 places per a poder viatjar per diverses destinacions de la província des de setembre de 2020 fins a juny de 2021

Des de la Diputació Provincial s’analitzarà en qualsevol cas les necessitats del sector turístic castellonenc una vegada se supere la pandèmia, ja que la meta “ha de ser desenvolupar les polítiques turístiques que siguen més beneficioses per al sector a l’hora d’impulsar a mitjà termini una de les activitats econòmiques més importants d’aquesta província”.

De fet, com ja va assenyalar recentment el president de la Diputació, José Martí, el Patronat Provincial de Turisme ja està treballant en la definició d’estratègies per a la recuperació del sector turístic per al dia després de la crisi originada per la Covid-19. El primer pas en aquest sentit serà la constitució d’un gabinet de crisi en el qual participaran els agents clau del sector que ha de realitzar un diagnòstic de la situació i de les seues conseqüències econòmiques.

Paralització dels programes de Castelló Sènior

La Diputació de Castelló ha donat des del primer moment els passos adequats per a intentar frenar l’expansió del coronavirus a la província dins del programa de vacances per a majors Castelló Sènior. Així, el passat 12 de març va acordar suspendre tots els viatges que ja estaven previstos entre aqueixa data i el 10 d’abril, una mesura que es va prendre immediatament de conformitat amb les recomanacions dictades per les autoritats sanitàries. En total, durant març i abril eren més de 1.400 les persones majors que anaven a participar en el tram final del programa de l’exercici 2019-2020, que va començar al setembre de l’any passat.

Castelló Sènior és un programa que busca contribuir a desestacionalizar la demanda de viatgers en el sector turístic ja que els viatges es desenvolupen en temporada mitjana i baixa. Tres són els paquets que s’han ofert: Programa de Vacances en la Costa de Castelló, Rutes de Patrimoni Històric, Cultural i Natural i Estades en Balnearis.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací