La Diputació acull el sorteig dels 2.100 dorsals de la 21ª Penyagolosa Trails emblema de Castelló Escenari Esportiu

920

Més de 4.700 corredors de 49 països s’havien inscrit per a recórrer la carrera de muntanya més emblemàtica de la província
Actualitat Diària 
Un replet Saló de Recepcions de la Diputació de Castelló ha acollit el sorteig dels 2.100 dorsals que disputaran la vintè primera edició de la Penyagolosa Trails, la competició de muntanya més emblemàtica de la província de Castelló en les seues dues modalitats, la MiM i la CSP. I és que l’emoció ha tornat a protagonitzar aquest sorteig entre les 4.730 persones que s’havien inscrit per a poder disputar aquesta competició de llarg recorregut pels 40 municipis de l’àrea de l’interior de la província. Corredors de 49 països diferents i de 46 províncies espanyoles que formalitzaven el seu desig de participar en aquesta emblemàtica prova que s’ha consolidat com la més emblemàtica de la línia de treball de la Diputació amb ‘Castelló Escenari Esportiu’ per vincular l’esport al desenvolupament econòmic i turístic dels municipis de Castelló.

El diputat provincial d’Esports, Luis Martínez, ha agraït tant a l’organització com als esportistes “la seua aportació a fer cada any millor la Penyagolosa *Trails, i amb açò millor la nostra província. És una gran notícia per a la Diputació que cada any siguen més els esportistes de més llocs del món que vulguen venir a disputar-la, i també ho és que cada esportista que participa vulga repetir la seua experiència”.

Tal com ha assegurat Martínez, “és la millor prova de l’enorme qualitat que desprèn aquest gran equip humà de la Penyagolosa Trails, amb els quals estem encantats de treballar braç a braç per a seguir engrandint la província com el millor escenari esportiu que és. Un èxit que vam poder comprovar amb la convocatòria mundial d’enguany i que ens dóna més força encara per al pròxim 2019”

Per carreres, de nou la històrica MiM, que explica ja amb més de vint anys de trajectòria, ha sigut la que més preinscripcions ha registrat, amb més de 3.900. Per la seua banda, la CSP complirà la seua vuitena edició i són 805 persones les que han sol·licitat participar. Aquests nombres suposen un increment de 900 sol·licituds respecte a fa 4 anys i quasi 500 respecte a fa dos.

Cal assenyalar que la limitació de 2.100 places per a les carreres es deu a qüestions mediambientals de respecte i cura al Parc Natural del Penyagolosa. Precisament la cura de l’entorn és alguna cosa intrínsec al plantejament d’aquesta competició, especialment acurada amb el patrimoni natural de la zona tant en el traçat de la prova, la distribució de avituallament, com en el reciclatge de residus i neteja, etcètera.

La mecànica del sorteig ha sigut la mateixa que la dels anys anteriors, quedant repartits 1500 nombres per als preinscrits de la MiM i 600 per als de la CSP. L’acte ha sigut públic, retransmès en directe via streaming per al seu seguiment online. A més, en l’acte s’ha reconegut el treball que realitzen els clubs de la província de Castelló en l’organització i coordinació de Penyagolosa Trails *HG i s’han lliurat els premis del concurs de fotografia organitzat per Adofa.

Internacionalització en alça

Si bé és cert que l’interès creixent per la Penyagolosa Trails és molt important per a la Diputació a l’hora d’exportar els atractius de la província com el millor escenari per a la pràctica esportiva durant tot l’any, ho és més la creixent internacionalització que aquesta carrera està experimentant.

Així, s’han rebut sol·licituds de participació des d’Austràlia, Hong Kong, les Illes Marianes del Nord, Japó, Xina, Malàisia, Sud-àfrica, Moçambic, Zimbaue, Sudan, Emirats Àrabs, Sàhara Occidental, Algèria, Estats Units, Canadà, Mèxic, Cuba, Costa Rica, països sud-americans com Brasil, Colòmbia, Argentina, Perú, Bolívia o Xile i, per descomptat nombrosos europeus, com Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Dinamarca, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Països Baixos, Portugal, Polònia, República Txeca, Romania, Regne Unit, Suècia, Suïssa, Turquia o Ucraïna.

Penyagolosa Trails HG explica cada any amb més participants provinents d’altres països i, sens dubte, l’albergar el Campionat del Món de Trail el passat 12 de maig, ha contribuït a donar a conèixer *Penyagolosa Trails *HG a tot el món.

A més, cal destacar que aquest esdeveniment tornarà a ser puntuable per a UTMB (3 punts ITRA la MiM i 5 la CSP) i estarà en el circuit Spain Ultra Cup. També, enguany la CSP ha ascendit de nivell en el prestigiós circuit internacional Ultra-Trail World Tour, situant-se en el graó PRO i serà prova classificatòria per a la Western States Endurance Run 2020.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací