La Demostració de pinxos encetarà demà la 27a Festa de la Carxofa de Benicarló

641

Actualitat Diària

La Festa de la Carxofa de Benicarló d’enguany arriba amb un intens programa d’activitats que s’allargaran durant més de dos mesos. Tant la regidora d’Agricultura, Inma Díaz, com la de Turisme, Isabel Cardona, han destacat «la gran varietat d’actes que inclou enguany el programa, amb espectaculars demostracions gastronòmiques, la tradicional torrada popular de carxofes, actes d’homenatge, activitats esportives i concerts».

L’activitat començarà demà amb la 7a edició de la Demostració de pinxos de la Carxofa, que tradicionalment es duia a terme al carrer de Sant Joan, però que enguany canvia d’ubicació i se situarà a la carpa de la plaça de la Constitució i començarà a les 19.30 hores. La plaça també serà escenari aquest dissabte a les 18.00 hores del concert a càrrec de Quico el Célio, Noi i el Mut de Ferreries i la Banda de Música Ciutat de Benicarló.

Divendres començaran les Jornades del Pinxo, que s’allargaran fins al 26 de gener als 31 bars i cafeteries que participen. En aquesta edició es proposen tres rutes per tal de degustar les diferents propostes gastronòmiques dels bars i cafeteries: una ruta pels establiments del centre històric, una altra ruta pels bars i cafeteries de la zona sudest de Benicarló i un últim itinerari que recorre els locals de la zona marítima

Com cada any, les Jornades del Pinxo compten amb un ingredient competitiu que les fa, si cap, encara més atractives. Es tracta del Concurs del Pinxo de la Carxofa, que enguany ha apostat per professionalitzar el concurs i per nombrar dos jurats diferents, un per als pinxos d’autor i un altre per als pinxos tradicionals. El lliurament dels premis també tindrà novetats, ja que els guanyadors rebran el reconeixement el mateix dia que presentaran les seues propostes davant dels jurats, el 13 de gener al Magatzem de la Mar.

La regidora de Turisme ha destacat que «gràcies a l’èxit de les edicions anteriors, una altra de les novetats d’enguany és l’ampliació a dos dies de la Fira de Productes Gastronòmics i de Proximitat, que enguany comptarà amb la participació de 41 establiments». L’altra novetat principal és la celebració els dies 27, 28 i 29 de gener de la primera edició del Fòrum Carxofa Innova Benicarló, que comptarà amb l’alumnat del Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló.

Els dies grans de la Festa coincideixen amb el 24, 25 i 26 de gener, quan es durà a terme el V Art&Xoc Festival, el Sopar de Gala de la Carxofa, la Torrada popular de carxofes i l’espectacular Demostració Gastronòmica, que donarà inici a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa de Benicarló, que s’allargaran fins a l’1 de març.

Sis artistes per a sis monuments

Una de les apostes d’enguany de la Regidoria de Turisme té com a objectiu visibilitzar la carxofa com a element representatiu de la ciutat de Benicarló. Per això, a partir de demà dijous i durant els pròxims dies, aniran apareixent en diferents punts de Benicarló sis escultures relacionades amb la carxofa creades per sis artistes benicarlandos: Grego Acebedo, Eva Cutanda, Sara Foix, Irene Furió, Miguel Pruñonosa i Rosa Soriano.

Precisament l’escultura de Rosa Soriano serà la primera que veurà la llum demà mateix a partir de les 19.00 hores a la plaça de la Constitució.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací