La Comunitat Valenciana tanca la seua presència en Fitur amb el premi a millor estand autonòmic

622

Actualitat Diària

L’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur dóna per finalitzada la seua activitat professional després d’acollir 2597 reunions i presentacions durant els últims tres dies. Cal recordar que, des de dimecres passat i fins a aquest divendres, el certamen ha estat obert únicament per a professionals, donant pas el dissabte al públic en general.

Per això, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha volgut realitzar un balanç i ha destacat que “estem satisfets amb els resultats aconseguits, que evidencien la necessitat de continuar apostant per un enfocament cada vegada més professional en aquesta mena de certàmens”.

De fet, ha recordat que “en aquesta edició s’ha incrementat un 40% el nombre d’empreses presents en Fitur on tant agències receptives com establiments i cadenes hoteleres han pogut mantindre reunions amb operadors i empreses del sector turístic”.

Així, ha destacat que “la major part d’elles vénen ja amb una agenda prèvia, amb l’objectiu d’incrementar el seu negoci, la qual cosa evidentment repercuteix a millorar un sector que és fonamental per a la nostra economia” i ha assenyalat que “aquests dies s’ha percebut una activitat molt intensa, la qual cosa s’ha traduït en una valoració molt positiva per part de tots”.

Les xifres de negoci en Fitur 2020

Segons les dades recollides pel personal de Turisme Comunitat Valenciana, encarregat de gestionar l’estand durant tot aquest temps, les 56 entitats presents en la zona d’empreses han mantingut una mitjana de 8 reunions diàries, la qual cosa fa superar els 1.300 trobades professionals.

En aquesta àrea, a més, s’han celebrat 20 trobades amb oficines de turisme de Turespaña en diferents països, 4 reunions amb línies aèries i 24 contactes amb tècnics de promoció.

Per part seua, en la zona dels productes turístics Mediterrani Natural i Rural, Mediterrani Cultural i Mediterrani Actiu, s’han produït 592 reunions tant, d’empreses de turisme natural i rural com de turisme cultural i actiu.

A més, enguany, per primera vegada, aquestes empreses d’experiències turístiques adherides a l’estratègia CreaTurisme han realitzat 21 presentacions dels seus serveis.

La plaça Central de l’estand de la Comunitat Valenciana ha acollida una intensa agenda amb 53 actuacions, a les quals cal afegir les 61 presentacions realitzades a les sales de premsa.

L’àrea de L’Exquisit Mediterrani ha sigut una de les quals major públic ha congregat, gràcies a la demostració de la variada gastronomia de la Comunitat amb 52 ‘showcookings’ i 42 tastos.

Finalment, l’estand de Fitur Festivals de la Comunitat Valenciana ha acollit 14 reunions, a les quals cal sumar les activitats que han tingut lloc en l’espai de Fitur Cinema.

Millor estand de Fitur 2020

La Comunitat Valenciana ha rebut el premi al millor estand de les comunitats autònomes presents en Fitur 2020, al costat dels d’Aragó i Euskadi.

L’estand d’enguany està inspirat en la llum i el sol del Mediterrani, que s’intenta evocar mitjançant l’ús de grans imatges en sostre i parets que irradien d’un centre a manera de raigs de sol.

Francesc Colomer s’ha mostrat satisfet pel reconeixement, no sols per la valoració estètica i creativa, sinó també per l’arquitectura de l’estand en benefici de la generació de negoci i presentació de productes.

Recuperació de les infraestructures turístiques després de la Glòria

Per part seua, el secretari de Turisme ha valorat la decisió del Consell d’incloure la recuperació de les infraestructures del litoral en el decret d’ajudes aprovat davant les conseqüències del temporal Gloria en la Comunitat Valenciana.

Francesc Colomer ha considerat que es tracta d’una decisió “molt encertada” que requereix ara una gran faena de coordinació entre administracions. “Som diversos els nivells implicats en la defensa del litoral i cal agilitar una estratègia de coordinació entre institucions”, ha dit el secretari autonòmic.

Al temps, ha manifestat el compromís de Turisme Comunitat Valenciana per a “agilitar els treballs per part dels nostres tècnics, que realitzaran primer una avaluació dels danys i iniciaren al més prompte possible la reposició d’infraestructures perquè les nostres platges continuen sempre obertes i preparades per a acollir al visitant.”

Segons el secretari autonòmic de Turisme, en un context de canvi climàtic, urgeix una reflexió profunda, realista i seriosa en la relació amb l’entorn.

“Les platges de la Comunitat Valenciana són el primer atribut de la nostra imatge turística”, ha dit Colomer, al mateix temps que ha defensat la necessitat de pensar com afrontar la sostenibilitat de les infraestructures del litoral si es cronifican aquests episodis tràgics, en referència als temporals que han afectat en els últims mesos la Comunitat.

“Fan falta polítiques de llums llargues que ens retornen a llarg termini una harmonia fonamental entre l’economia, la sostenibilitat i la fisonomia de les nostres platges”, ha afirmat Colomer.

Marco agraeix el suport del Govern a la ciutat de Castelló com a destinació turística

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït al president del Govern, Pedro Sánchez, el suport de l’Executiu central a Castelló com a destinació turística demostrada en aquesta edició de Fitur.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací