La Comunitat Valenciana és la segona autonomia de l’Estat amb una major reducció de l’atur

451

Actualitat Diària

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat aquest dimarts les xifres d’atur registrat del mes de març en la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i de les quals es desprèn que 8.897 persones han deixat d’estar inscrits en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació.

El director general de Labora ha assenyalat que des del Consell es valoren “aquestes xifres indubtablement positives amb molta precaució”. “Ens trobem encara en un període d’incertesa, on l’impacte i les restriccions per la pandèmia continuen afectant l’economia i l’ocupació”, ha indicat.

Nomdedéu ha destacat que la Comunitat és la “segona autonomia de l’Estat amb una major reducció de l’atur en termes absoluts, una millora que també s’ha traduït amb un increment de 4.075 persones afiliades a la Seguretat Social”.

El responsable d’Ocupació ha detallat que les dades han estat favorables en tots els sectors econòmics, menys en l’agricultura, amb la construcció (-2,49%), els serveis (-2,36%) i la indústria (-1,53%) liderant la reducció de la desocupació.

D’altra banda, Nomdedéu ha ressaltat que aquest mes les dones s’han vist menys beneficiades, amb una reducció de l’atur de gairebé la meitat de la qual han registrat els homes (-1,34% vs. -2,81%).

Per aquesta raó, el secretari autonòmic d’Ocupació ha avançat, que des de la Generalitat i des de Labora, continuaran amb iniciatives “per a enfortir les nostres polítiques d’ocupació”. En aquest sentit, ha avançat que Labora posarà en marxa un nou programa d’ajudes per a la contractació de dones desocupades.

Finalment, ha indicat que des del Consell es continua treballant per a impulsar un canvi de model productiu que ens permeti garantir una ocupació més estable i de més qualitat en el futur.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací