La Comunitat Valenciana és hui referent d’honradesa, diàleg i estabilitat de creixement econòmic

1148

Puig reclama el diàleg i el treball en comú front “les trinxeres de la intolerància” 

Actualitat Diària
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que la Comunitat Valenciana és hui referent a Espanya d'”honradesa, diàleg i estabilitat” com a generadors de creixement econòmic.

Així mateix, ha incidit en la necessitat de “renovar el contracte social valencià” i consolidar un acord que tinga com a meta “la creació d’ocupació, la igualtat d’oportunitats i la democràcia”.
Així ho ha afirmat el president en el seu missatge de Cap d’Any, en el qual ha considerat que aquesta és l'”oportunitat valenciana”, per la qual la Comunitat Valenciana pot convertir-se en “una de les regions innovadores, pròsperes i dinàmiques d’Europa”.

“Estem encara lluny d’on volem arribar, i ara se’ns presenta una gran oportunitat”, ha considerat el president, que ha apostat per aconseguir aquestes metes “sense fantasies, sense estridències i sense dreceres” i ha expressat la seua “absoluta confiança en la capacitat del poble valencià”.

Per a Puig, “no es tracta d’un camí fàcil”, i resulta senzill “caure en la temptació d’acudir a respostes tan simples com equivocades”, que “menyspreen l’autonomia política o menyspreen el feminisme”.

Per això, ha advertit que “la democràcia no és irreversible” i ha cridat a “no retrocedir ni un pas” davant la violència de gènere ni davant “respostes contra la igualtat real de la dona que ignoren el terrorisme masclista”, al qual s’ha referit com “el gran combat social del nostre temps”.

“La solució als nostres problemes no vindrà de l’enfrontament ni de buscar culpables”, ha assegurat el cap del Consell, que ha apostat per l'”esforç, el treball comú i estar units”.

Per a això, ha instat als valencians i a les valencianes a construir la convivència. “Parlem amb persones que no pensen com nosaltres, utilitzem les xarxes socials com a lloc de trobada plural i no com a trinxeres de la intolerància, contrastem la informació, reivindiquem el dubte”, ha manifestat.

En aquest sentit, ha afirmat sentir-se orgullós del valor de la solidaritat del poble valencià, “especialment aquella que naix de gent anònima, que no busca cap benefici personal”.

Així, ha esmentat l’acolliment en la Comunitat dels migrants de la flotilla de l’Aquarius, així com el rescat dut a terme per la tripulació del pesquer ‘Nuestra Madre Loreto’ de Santa Pola.

“Ells ens representen i són els millors ambaixadors del poble valencià”, ha assegurat el president, qui ha afegit que aquests casos constitueixen un exemple del llegat “de les persones que tots els dies s’alcen a treballar per a tirar avant, amb moltes dificultats, a les seues famílies, per a donar-los un futur millor”.

Finançament autonòmic i inversions justes

Així mateix, Puig ha assegurat que el Consell “estarà on ha d’estar”, al costat dels ciutadans i les ciutadanes, davant les “incerteses”, i ha destacat reivindicacions del Govern valencià com el canvi del model de finançament o les inversions justes per part de l’Estat.

El cap del Consell ha considerat “irrenunciables” aquestes reivindicacions, i ha recordat que “per fi” s’han blindat en l’Estatut.

A més, s’ha referit a l’aprovació dels Pressupostos de la Generalitat, que s’ha produït, ha subratllat, “per quarta vegada dins del termini i en la forma escaient”, cosa que “només tres comunitats han fet” i que s’ha aconseguit “en un clima d’enteniment i fraternitat”.

Per això, ha agraït a tots els partits polítics que la Comunitat Valenciana “haja aconseguit ser un exemple de concòrdia des del respecte a les diferències” i que hagen contribuït a “entendre la política com a discrepància i acord sense crispació”.

“Aquesta política ha propiciat acabar amb els copagaments, que hàgem recuperat la sanitat universal i finançat tractaments per als malalts d’hepatitis C o que, per primera vegada, els llibres de text siguen gratuïts”, ha afirmat el president, que ha destacat que en aquests anys “l’economia s’ha enfortit i creat més de 200.000 ocupacions en un context de seguretat jurídica i concertació entre empresaris i sindicats”.

A més, ha manifestat la seua satisfacció perquè tot això s’haja aconseguit “amb personalitat pròpia, amb una cosa que defineix a una societat avançada: creixement econòmic i justícia social al mateix temps”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací