La Comunitat és la tercera autonomia amb major reducció de l’atur en termes absoluts

567

Actualitat Diària

La directora general d’Ocupació i Formació, Rocío Briones, ha valorat les xifres d’atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia i que revelen una disminució de 3.344 persones al setembre, la qual cosa suposa un 0,76% menys que a l’agost.

Briones ha assenyalat que aquestes dades “constaten una sensible millora de la situació respecte dels últims mesos, encara que l’impacte de l’emergència sanitària de la COVID-19 continua sent molt important”.

Així, segons ha desgranat, “som la tercera autonomia de l’Estat amb major reducció de l’atur en termes absoluts” i la reducció percentual se situa, també, per sobre de la mitjana en termes relatius (-0,76% Comunitat Valenciana, -0,69% Espanya).

La directora general de Formació ha destacat que “conscients d’aquesta situació, des de la Conselleria d’Economia Sostenible i Labora s’està realitzant un esforç sense precedents per a enfortir les polítiques actives d’ocupació”.

En aquest sentit, ha recordat que, en breu, més de 3.300 persones començaran a treballar en les entitats locals gràcies al pla extraordinari d’ocupació COVID-19. Així mateix, ha posat l’accent en les ajudes de 150 euros a les persones amb rendes baixes afectades pels ERTE o els prop de 60 milions que s’han destinat a les persones treballadores autònomes.

Finalment, Briones ha recordat el “baló d’oxigen que ha suposat saber que el Govern ha pactat amb els agents socials la pròrroga dels ERTE, la qual cosa generarà una mica de tranquil·litat a moltes valencianes i valencians que es troben en aquesta situació”.

“Aquesta mateixa setmana hem rebut també la notícia que la Comunitat Valenciana rebrà 110 milions d’euros per a poder dedicar-los a realitzar accions de formació professional per a l’ocupació”, ha afegit Rocío Briones, que ha informat que aquests diners garanteix que Labora pugui dur a terme tots els programes d’ocupació que tenia programats perquè les persones desocupades tinguin més i millors opcions d’ingressar en el mercat laboral.

Dades paro

La baixada de l’atur ha estat generalitzada en tots els sectors: en l’agricultura (-4,51%), en la construcció (-2,75%), en la indústria (-2,27%) i en els serveis(-0,32%).

També arriba a tots els grups d’edat, excepte a les persones menors de 25 anys, un fet possiblement vinculat amb la finalització de la campanya d’estiu i amb els increments registrats també en persones parades sense ocupació anterior (+1,79%).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací