Actualitat Diària
Fira Cevisama ha obert aquest dilluns la seua 38a edició. El certamen servirà a les empreses productores de ceràmica, la majoria d’elles pertanyents a Tile of Spain, per a mostrar al món les seues noves col·leccions per a 2020.
Ha sigut el President de la Generalitat, Ximo Puig, l’encarregat d’obrir un certamen que enguany comptarà amb més de 800 expositors en una superfície de 126.000 metres quadrats dins de la Fira de València.
El Molt Honorable ha estat acompanyat pel president de Cevisama, Manuel Rubert, que ha assenyalat que la fira es troba entre “les millors d’Espanya i és el referent del sector ceràmic per tradició. Rubert ha indicat també que l’aportació del ICEX i de l’IVACE ha permés comptar amb compradors de 80 països. A més, el president del certamen ceràmic ha comentat que “tenim un interés en el disseny, l’arquitectura i en la tecnologia extraordinaris i això és el que ens permet créixer any a any amb la col·laboració institucional i de les empreses malgrat les traves d’alguns països”.
Puig Cevisama 2020
Precisament en aquesta línia s’ha referit el president de la Generalitat. “Espanya és el segon país exportador de taulells del món, de fet les exportacions han crescut un 3% en 2019 d’aquests productes des dels ports de la Comunitat”, ha destacat. “Cal valorar el combat permanent que fa el sector per buscar nous mercats, per augmentar la producció i per millorar a nivell d’innovació i tecnificació”, ha afegit Puig.
Quant als problemes aranzelaris als quals estan sotmetent l’Aràbia Saudita i Algèria als productes ceràmics valencians, Puig assegura que la Generalitat “sempre tendirà la mà als nostres productors davant el proteccionisme de països que ara estan produint molt i que abans eren una referència. Volem que ens tracten com al mercat global enfront de les barreres que alguns intenten posar”. L’objectiu d’aquesta fira, no obstant això, és el de “fidelizar els mercats principals i buscar nous reptes exteriors”.
Ximo Puig en Cevisama 2020
Sobre les possibles ofertes de capital exterior i de fons d’inversió estrangers per a comprar empreses de la Comunitat, el President s’ha sentit “orgullós”: “Això vol dir que les nostres empreses són potents, que criden l’atenció i encara que moltes d’elles estan basades en el model familiar, aquestes ofertes són sinònim que vivim en un món globalitzat”.
Presència d’institucions
El Molt Honorable i Rubert han estat acompanyats per representants institucionals tant polítics com empresarials. Entre ells, el president de la Diputació de Castelló, José Martí; l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; la subdelagada del Govern a Castelló; Soledad Ten; la rectora de l’UJI; Eva Alcón; el Conseller d’Economia, Rafael Climent; la directora general d’Internacionalització, Maria Dolores Parra; i representants polítics d’Onda, com l’alcaldessa Carmina Ballester, Almassora, l’Alcora, Vila-real, entre ells els regidors Silvia Gómez i Jesús Madrigal, i d’altres municipis ceràmics de la província com Moncofa, Nules i la Vall d’Uixó.
Entre els representants empresarials i organitzadors de la fira destacaven el president de Anfecc i conseller delegat de Vidres, Joaquín Font de Mora; el president de Ascer, Vicente Nomdedéu i el president de Asebec, Juan Vicente Bono.
Descentralització turística de Cevisama
Cevisama té un potent paper de descentralitzador turístic respecte a l’època vacacional a València. Els hotels de la ciutat han tancat les reserves en un 85% de l’ocupació a l’espera de les d’última hora, amb un total de 50.000 pernoctacions fins al divendres. En aquest sentit, Fira València espera acollir aquesta setmana a més de 95.000 persones.