Joves d’una festa a Benicàssim es confinen en conèixer que un dels assistents pateix Covid

620

Actualitat Diària

Va ser dissabte passat a la nit, a la terrassa d’un local d’oci de Benicàssim. Entre 35 i 40 joves es donaven cita per a celebrar un esdeveniment molt especial perquè era una festa per a celebrar que un d’ells havia complert 18 anys.

Realment la festa hauria d’haver-se celebrat molt abans, però amb l’estat d’alarma i el confinament a casa no es va poder organitzar i tots ells es van emplaçar a reunir-se quan fos possible i estigués permès

Segons han comentat familiars d’una de les joves, tots es va desenvolupar complint les mesures de seguretat, a l’aire lliure i sense contacte físic entre ells, ni petons ni abraçades.

Però aquest matí, una de les assistents comunicava als seus companys en un grup compartit que havia donat positiu en coronavirus.

La resposta de la resta dels amics va ser immediata. Ells mateixos es van organitzar per a comentar-ho amb les seves famílies, confinar-se a casa amb ells i elaborar un llistat complet de quants van assistir a la festa. Posteriorment també van ser ells els que aquest matí comunicaven les dades al Centre de Salut de Benicàssim i fins i tot els facilitaven el llistat que havien elaborat.

Les fonts consultades per aquest periòdic indiquen que no és cert que s’incomplissin les mesures de seguretat, o que s’hagués abordat aquesta festa amb negligència. És cert, encara no portaven la màscara posada durant tota la celebració, perquè en aquest moment encara no era obligatòria, però d’altra banda, els joves han actuat amb una completa responsabilitat.

Des de Sanitat, es va valorar positivament l’acte confinament dels assistents a la festa als quals ha citat per a demà al matí per a efectuar-los les proves PCR del Covid. Les mesures restrictives no s’han estès oficialment a les seves famílies, encara que molts d’ells han decidit fer el propi “tenim dos dits de front”.

En el cas que donin negatiu, de totes maneres se’ls ha recomanat que allarguin el confinament durant uns dies.

Les mateixes fonts assenyalen que la seva filla no presenta cap símptoma, i que creuen poc probable que s’hagués contagiat: “si et contagies a l’aire lliure i sense contacte directe ja apaga i anem-nos”. Encara tant els joves com les seves famílies mantenen les mesures d’aïllament i esperen que tot es quedi en un esglai.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací