José Martí proposa una gran aliança de la societat castellonenca en favor dels estudis relacionats amb la indústria ceràmica

703

Actualitat Diària

El president de la Diputació, José Martí, ha plantat la conveniència de posar en marxa una gran aliança dels principals actors polítics, educatius, empresarials i socials de la província de Castelló per a fer proselitisme a favor dels estudis relacionats amb la indústria ceràmica. Considera que “cal prestigiar la formació relacionada amb el sector del taulell i els seus derivats perquè ens trobem en una província en la qual compta amb una importància cabdal”. Així ho ha posat de manifest en el transcurs de la reunió que ha mantingut en el seu despatx del Palau Provincial amb el president de l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC), José Castellano, i el seu director, Gustavo Mallol. El president ha assenyalat que “treballant en la bona direcció, les mentalitats es poden canviar, com demostra el fet que hui dia hi haja tants joves disposats a ser cuiners, una professió que ha pujat molts llocs en el rànquing de les preferències estudiantils per l’eficaç promoció que s’ha realitzat de la mateixa durant anys per diverses vies”.

Per part seua, els responsables del ITC han plantejat a Martí la possibilitat que la Diputació participe en un màster ceràmic de reciclatge de tècnics titulats superiors, de pròxima implantació en l’UJI.

Un altre dels assumptes proposats pels directius del ITC ha sigut la conveniència de crear la figura de les banderes blaves rurals per a la promoció dels pobles d’interior, que certificarien que en aqueixos municipis existeixen uns estàndards elevats de qualitat de vida, segons una sèrie de paràmetres que caldria definir. Es tractaria de posar en valor tota la riquesa natural, artística i cultural existent als pobles de la província de Castelló.

El ITC, del Consell Rector del qual orma part la Diputació, disposa dels mitjans humans i tècnics necessaris per a la realització de projectes d’I+D+i i de transferència de tecnologia a les empreses per a generar innovació i millorar el posicionament internacional estratègic del sector ceràmic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací