José Martí destaca que Castelló i la indústria ceràmica tenen un gran aliat en el president Sánchez

320

El dirigent socialista també posa en valor l’èxit del moviment ‘Salvem la ceràmica’

Actualitat Diària

El president de la Comissió Executiva Provincial del PSPV-PSOE a Castelló, José Martí, celebra que la província de Castelló i la indústria ceràmica tinguen “un gran aliat en la persona del president del Govern, Pedro Sánchez”, com va quedar novament acreditat ahir quan per iniciativa del Ministeri d’Economia la Comissió d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital del Congrés dels Diputats va aprovar una modificació de la Llei Crea i Creix perquè les empreses que no paguen als seus proveïdors abans de 60 dies també puguen accedir a les ajudes de 450 milions d’euros per a les indústries gasintensives. 

“No hi ha dubte”, argumenta Martí, que “Pedró Sánchez és el president del Govern d’Espanya que més s’ha implicat en la solució dels problemes que concerneixen a la província de Castelló”. Es refereix al fet que “primer es van adoptar mesures amb caràcter general que també van beneficiar a la nostra indústria, com l’excepció ibèrica, que ha contribuït a la reducció de la factura energètica de les empreses”. I posteriorment, donada la gravetat de la situació “es va reunir personalment amb el sector a Castelló i el Consell de Ministres va aprovar ajudes per valor de 950 milions d’euros (450 milions en ajudes directes i 500 milions en crèdits ICO) per a les indústries gasintensives. 

“Però com continuava existint un problema perquè la legalitat vigent impedia l’accés a aquestes ajudes si el període de pagament a proveïdors excedeix els 60 dies, el president del Govern s’ha implicat personalment per a trobar la solució definitiva”. 

Martí afegeix que “un altre gran aliat de la província de Castelló i la seua indústria és el President de la Generalitat, Ximo Puig, qui a més d’adoptar mesures a favor del sector des del Consell, ha desenvolupat una constant i constructiva actitud reivindicativa per a traslladar al Govern d’Espanya la importància del problema del nostre principal sector industrial”.

‘Salvem la Ceràmica’

El president del Partit Socialista a la província de Castelló també ha volgut reivindicar el “l’importantíssim paper jugat per les alcaldesses i alcaldes de les poblacions afectades, els qui conjuntament amb la pròpia Diputació de Castelló, van activar el moviment ‘Salvem la ceràmica’ que, evidentment, ha donat els seus fruits i ha aconseguit posar en l’agenda nacional el problema existent a la província de Castelló”. En aquest sentit, posa en valor “la importància de la unitat i de saber aparcar les lògiques diferències partidistes en nom d’un bé superior i molt noble com la salvació del principal sector industrial de la província de Castelló”.

Altres crisis anteriors

José Martí, qui a més de president provincial del PSPV-PSOE és president en exercici de la Diputació de Castelló, recorda que “al llarg de la història recent hem assistit a diverses crisis de la ceràmica i mai fins ara un president del Govern havia vingut a Castelló a entrevistar-se amb el sector, mai s’havia parlat en una compareixença pública en Moncloa de manera específica de la indústria ceràmica de Castelló i mai s’havien aprovat ajudes singulars i modificat lleis per a ajudar a la nostra indústria”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací