Javier López Martín, revalida la seva condició de president de Eurocaja Rural

539

Actualitat Diària

L’Assemblea General Extraordinària de Eurocaja Rural ha revalidat aquest matí a Javier López Martín com a president de l’entitat per als pròxims quatre anys, després d’obtenir el suport majoritari dels més de 90.000 socis de la cooperativa de crèdit, que van tenir una àmplia representació en el dia d’avui, amb el 79.33% del capital social present.

López Martín afronta així el seu segon mandat avalat per unanimitat dels vots emesos pels delegats congregats en la seu central del toledà carrer Mèxic.

El reelegit president de Eurocaja Rural va agrair el suport, confiança i la lleialtat demostrats cap a la seva persona, tant pel Consell Rector, el Comitè de Direcció i la plantilla de l’entitat, com pels delegats assistents, els qui van reafirmar la seva candidatura traslladant la voluntat dels milers de socis. A tots ells va felicitar López Martín perquè “gràcies a la seva dedicació, determinació i treball en equip” han convertit a Eurocaja Rural en una entitat de referència en el sector financer.

De manera particular, va anar detallant durant la seva intervenció la significativa estima que té pels seus companys del Consell Rector, “tant aquells que van iniciar fa quatre anys aquesta marxa al meu costat i avui continuen, com als que van ocupar un càrrec durant un temps i no van seguir, o als quals ara se sumen a aquesta nova etapa que afrontem amb tremenda il·lusió i enorme responsabilitat” i el seu afecte pels membres del Comitè de Direcció, “un equip de professionals extremadament qualificat que vela per la consecució de les metes en cadascuna de les Divisions i Departaments, i que està encapçalat per un Director General, Víctor Manuel Martín, que amb pas ferm, rigor en l’execució i prudència en la gestió, està desenvolupant una labor encomiable, titànica diria jo en els temps que ens estan tocant viure, per a la nostra entitat”.

López Martín va dedicar igualment unes afectives paraules als treballadors de Eurocaja Rural, “el millor equip humà del sistema financer espanyol. Una plantilla lliurada, enormement preparada, compromesa emocionalment amb la seva empresa i el seu projecte, que estan fent una tasca impagable mantenint les oficines plenament operatives en una situació tan excepcional com aquesta. Gràcies pel vostre compromís, responsabilitat i dedicació”.

Sobre la seva reelecció en el càrrec, va apuntar que “constitueix sens dubte assumir una gran responsabilitat, però també un gran orgull. Quan vaig ser elegit president de Eurocaja Rural per primera vegada, vaig afirmar que posaria tots els meus esforços i treballaria incansablement per a contribuir al creixement de l’entitat amb voluntat ferma i decidida. Avui mantinc viu aquest compromís adquirit fa quatre anys perquè el meu desig, i el de tot el Consell Rector i el del Director General, és el de continuar portant a l’excel·lència a aquesta Caixa exemplar, solvent i que presenta uns comptes tan sòlids com robustes per a afrontar els reptes del futur”.

Reptes de futur

Respecte als desafiaments que encararà els pròxims anys, López Martín va incidir a continuar “sent la referència del sector cooperatiu i primari, traslladar-los la voluntat que en Eurocaja Rural continuarem donant-los suport, escoltant els seus requeriments i oferint Solucions a les seves demandes”. En aquest sentit, va al·ludir a la vinculació històrica i compromís amb el medi rural i la vocació de servei cap a cooperatives, agricultors, ramaders i sector agroalimentari. “Continuarem actuant en aquesta línia amb perseverança per a protegir i parar esment al que sempre serà l’origen dels nostres recursos, i un eix estratègic i motor del creixement de la nostra terra”.

També va advocar per “recolzar financera i socialment al teixit empresarial. Autònoms, pimes o grans empreses necessiten avui més que mai accessibilitat al crèdit per a propiciar el desenvolupament, ampliació i creació de noves empreses. Necessiten una mà tendida per a obtenir certitud i estabilitat, per a mantenir ocupacions, per a generar riquesa, per a dinamitzar els seus negocis i ésser els pilars forts de l’activitat econòmica. Constitueixen un eix essencial en el procés de recuperació i aquí estarem per a oferir-los proximitat, assessorament personalitzat i productes i serveis adaptats als seus requeriments. Ens han tingut llavors i ens continuaran tenint ara. Com diu la nostra campanya institucional: “Vam estar, Estem i Estarem”.

Finalment, va reiterar el compromís i responsabilitat de la cooperativa de crèdit cap a les Administracions Públiques de tot el seu àmbit d’actuació. “Actuarem amb vocació de servei, amb independència i amb autonomia pròpia amb els diversos Governs locals, provincials o regionals” i els va agrair als representants institucionals “el tracte cordial, pròxim i estret que sempre mantenen” amb Eurocaja Rural en tota Castella-la Manxa, Madrid, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana o Murcia.

Valoració pandèmia actual

Davant la situació de pandèmia que estem afrontant des de fa mesos, va subratllar que “Eurocaja Rural està oferint en el territori on opera, sense excepcions, Solucions Operatives, Financeres i Socials per a atendre dintre del termini i en la forma escaient els nostres milers de socis i clients. Estem aportant certitud en aquests temps convulsos, proporcionant finançament, suport i garanties, i afrontant aquesta difícil i complexa etapa amb tranquil·litat, lluitant pels objectius de l’Entitat”.

També va recalcar l’èxit del pla d’actuació escomès per a vetllar en totes les oficines per la protecció i la seguretat de professionals, socis i clients, i el treball desenvolupat per directors territorials i responsables d’oficines, que ha estat reconegut amb el certificat de Qualitat AENOR “per la nostra gestió de protocols d’actuació enfront de la COVID-19, demostrant el compromís que assumim per evitar la propagació de la pandèmia i implantar mesures efectives”.

Finalment, va definir a Eurocaja Rural com “una entitat molt viva, un projecte apassionant que, des de la humilitat, bona feina i saber fer aporta serenitat i solucions en aquesta dura conjuntura. Hem de sentir-nos molt satisfets pels èxits i resultats que estem aconseguint exercici rere exercici. Amb el vostre suport decidit, amb la unitat que ens identifica, estic segur, plenament convençut, que superarem totes les adversitats”, va finalitzar.

Nova composició Consell Rector: major pes femení i perfils professionals netament qualificats de múltiples sectors d’activitat

En l’Assemblea també va ser renovat parcialment el Consell Rector de la Caixa conforme al que s’estableix en els seus Estatuts Socials, resultant triats cinc dels seus vocals, així com els tres interventors de comptes de l’entitat castellà-manxega i els tres membres del Comitè de Recursos.

Com a resultat de l’escrutini, els cinc vocals del Consell Rector designats són:

Francisco Buenaventura Mayol Solis, Ángela María Bejarano de Gregorio, José María Arcos González, María del Carmen Aguado Puebla i José Luis Cuerda Tena. Aquests dos últims s’incorporen per primera vegada al Consell Rector. María del Carmen Aguado és llicenciada en Filologia Anglesa per la Universitat Autònoma de Madrid i presidenta des de 2015 del Col·legi Mayol a Toledo, on ha desenvolupat la seva labor docent gairebé tota la seva carrera, exercint ara tasques d’alta direcció i gestió. Per part seva, José Luis Cuerda és llicenciat en Ciències Físiques (Especialitat Física Aplicada) per la Universitat Autònoma de Madrid i executiu sènior de Telecomunicacions i Tecnologia. Ha estat tota la seva trajectòria professional vinculat a empreses multinacionals líders dels sectors Telco i Tecnologia i impulsat projectes de transformació i aplicació de la tecnologia al negoci (5G, IoT, cloud, digital, analítica avançada). Com a vocal suplent ha resultat triat Pedro Antonio Garayalde Magán.

Dels tres interventors de comptes triats, un d’ells és nou en el càrrec, a saber: Antonio Fernández Sánchez, llicenciat en Ciències Empresarials i Econòmiques per la UCLM, i que ha desenvolupat la seva labor professional en Eurocaja Rural durant més de 40 anys, els últims 30 com a responsable dels departaments encarregats de la comptabilitat, consolidació comptable i gestió fiscal, entre altres funcions. També és president de la cooperativa ‘Montes de Toledo’ (Mazarambroz). Repeteixen en el càrrec Joaquín Echevarría Cuesta i Luis Fernando Oliva Cabell. Com a interventor suplent ha resultat triat Antonio Cañadilla García.

Quant als tres membres que passen a integrar el Comitè de Recursos de la Caixa, ressenyar que els titulars són Javier López Gómez, José Antonio García de la Rosa Díaz Regañón i Jesús Alfonso Martínez Ávila, mentre que el suplent serà Joaquín Cardona Andújar.

La nova composició del Consell Rector subratlla el rellevant paper i pes atribuït a les dones, advocant així per la inclusió i equitat de gènere, perquè ja són quatre les dones que formen part de l’òrgan de govern al qual correspon l’alta gestió i representació de la Caixa.

Igualment, convé ressaltar el perfil tècnic i tremendament qualificat de tots els consellers. Persones de reconeguda honorabilitat i capacitat professional, amb un gran potencial formatiu i àmplia trajectòria laboral, vinculades a sectors d’activitat d’especial significació com a advocacia, medicina, economia, finances, sector empresarial, físic-tecnològic o educatiu, i amb especial incidència en l’àmbit cooperatiu, agroalimentari i primari.

Un Consell Rector format per 14 membres titulars, president i 13 vocals, que es caracteritza per la seva cohesió, motivació i rigorositat en la presa de decisions, i que treballa amb lleialtat i fidelitat a la Caixa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací