Janssen es compromet a enviar a la Comunitat Valenciana 2 milions de dosis fins setembre

455

Actualitat Diària

Els responsables de la farmacèutica Janssen acaben de comprometre’s amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, a enviar dos milions de dosis de la seva vacuna contra el coronavirus des del mes d’abril i fins a setembre. Així li ho han comunicat aquest matí després de la reunió que ha mantingut Puig i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, amb els directius de l’empresa farmacèutica.

El president ha valorat molt positivament aquest anunci ja que suposa que, a l’ésser una vacuna d’una única dosi, es podrà immunitzar a dos milions de valencians i va insistir que l’arribada d’aquestes remeses “permetrà elevar el ritme de vacunació en la Comunitat Valenciana”. En aquest sentit, des de la Generalitat Valenciana han avançat que esperen l’arribada de les remeses d’aquesta vacuna des d’aquest mateix mes encara que van subratllar que els enviaments més importants arribaran els mesos d’estiu.

Aquest anunci suposa un pas de gegant en la campanya de vacunació massiva en la Comunitat Valenciana. De fet, amb aquests dos milions de dosis compromeses ja per Janssen i en tractar-se d’una vacuna que no requereix dues administracions, la Generalitat Valenciana podrà immunitzar a gairebé el 50% de la població del territori abans que acabi l’estiu.

Al costat d’aquestes vacunes, la Generalitat compta també amb remeses de Pfizer i Moderna per a acabar la immunització amb les segones dosis a majors de 80 anys i també amb el compromís de AstraZeneca de seguir endavant amb el subministrament de la seva vacuna.

La de Janssen és la primera vacuna monodosis aprovada per la Unió Europea contra el coronavirus i és la gran esperança del continent per a avançar en la immunitat de ramat.

Al marge dels aspectes relacionats amb la vacunació el president de la Generalitat també ha acordat amb la farmacèutica Janssen compromisos de col·laboració futur en altres aspectes com els relacionats amb la salut mental o els processos d’analítica que es realitzen a la Comunitat Valenciana.

Velocitat de creuer

Per la seua banda, la vicepresidenta Mónica Oltra, ha destacat que, en paral·lel, el procés de vacunació contra el coronavirus “agafa ja aquesta setmana velocitat de creuer” en la Comunitat gràcies a les vacunes que han arribat, i ha reivindicat que és també l’autonomia que més dosi està inoculant. “Si no es posen més és perquè no arriben més”, ha afirmat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací