El ITC posa a punt una metodologia experimental per a l’avaluació de l’impacte ambiental de partícules ultrafines

607

L’Institut està treballant en el projecte InOutNano: Emissió de nanopartícules i partícules ultrafines en ambients industrials

Actualitat Diària

En el marc del projecte InOutNano, l’Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) ha posat a punt una metodologia experimental l’objectiu de la qual és la determinació de la concentració de partícules ultrafines en l’ambient. Aquestes partícules presenten una grandària inferior a 100nm. Per a aquesta fi el ITC compta amb equipament científic que permet determinar nivells de concentració en el rang de 4 nm a 2,5 µm.

La metodologia establida s’aplicarà en polígons industrials i en entorns portuaris amb la finalitat de determinar l’impacte d’aquesta tipologia de partícules sobre la qualitat de l’aire. L’emissió de partícules ultrafines s’associa principalment a la presència de processos altament energètics, tant tèrmics com mecànics.

Finalment, s’estarà en condicions de proposar eines de control basades en aquells models de predicció que, durant el desenvolupament del projecte, demostren ser més adequats per al control de l’emissió i/o exposició a partícules ultrafines.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací