Ivace publica la convocatòria d’ajudes als plans de seguiment del Programa Tutories d’Internacionalització

620

Actualitat Diària

La directora general d’Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que amb aquesta ordre d’ajudes “donem suport a la posada en marxa, desenvolupament, execució i seguiment dels plans de tutories d’internacionalització en el marc del programa Xec Tutories”, un programa de consultoria estratègica que permet a l’empresa iniciar la seua exportació o revisar i millorar la seua estratègia en l’exterior.

“Volem ampliar el nostre suport i subvencionar el 50% del cost del pla d’internacionalització a les empreses que han format part del programa de Tutories en 2016 i del Xec Tutories durant els anys 2017, 2018, 2019 i 2020”, ha indicat.

Aquesta línia d’ajudes es publica amb un pressupost de 2.314.900 euros i compten amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en un percentatge del 50%, a través del Programa Operatiu Feder de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

Les empreses poden sol·licitar aquestes ajudes a partir de demà divendres, 28 de febrer i fins al 19 de juny de 2020. La tramitació del procediment serà electrònica.

Costos subvencionables

Es consideren costos subvencionables per aquesta ordre d’ajudes aquells que resulten necessaris per a la posada en marxa, desenvolupament, execució i seguiment dels plans de tutories aprovats per l’Ivace en els exercicis 2016 a 2020 l’import total dels quals no supere el límit de 100.000 euros.

Així, estan incloses despeses de consultoria necessaris per al seguiment i execució del pla, despeses de desplaçament i allotjament en mercats exteriors necessaris per a abordar l’execució del pla, despeses de material promocional, catàlegs, fullets i cartelleria diversa; creació de web dirigida a l’entorn internacional o adaptació d’aquesta.

Com a novetat, en 2020 s’inclou com a elegibles les despeses de consultoria o de formació relatius a nous controls, tramitació duanera o accessos limitats que puguen variar els seus processos de fabricació i de logística a Regne Unit, motivats pel Brexit.

També s’inclou la publicitat en mitjans estrangers, portals o directoris on-line i mercats electrònics internacionals així com comunicació on-line i off-line relacionada amb el desenvolupament de campanyes de comunicació internacionals resultants del pla treballat en la tutoria.

Així mateix, es donen suport a les despeses de contractació d’una persona amb especialització vinculada a l’àmbit de la tutoria realitzada. Per a les empreses d’indústries creatives i culturals s’admetran també les despeses d’un o una professional o d’empresa externa contractada a aquest efecte.

A tot això s’uneixen les despeses vinculades a accions de promoció en l’exterior necessàries per a l’execució del pla resultant de la tutoria realitzada, així com les despeses vinculades a accions de promoció internacional necessàries per a l’execució del pla resultant de la tutoria realitzada que se celebren en mercats exteriors.

Així mateix es considera elegible la participació en certàmens internacionals celebrats en l’estat espanyol i fora d’ell. Així com la compra de plecs i traducció de documents, i despeses directament relacionades amb la contractació pública exterior, el registre de marca en països fora de la Unió Europea.

Els costos associats als projectes subvencionats per la present convocatòria no podran rebre simultàniament ajudes d’altres convocatòries procedents d’aquesta o una altra Administració.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací