Inicia el termini per a la sol·licitud d’ajudes per pal·liar els danys de l’incendi de l’Alt Millars

318

L’acord estableix un termini de 30 dies perquè la corporació local dels municipis afectats puga presentar la sol·licitud

Actualitat Diària

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat l’inici dels tràmits per a pal·liar els danys produïts per l’incendi forestal que es va originar el 23 de març de 2023, en el municipi de Villanueva de Viver i que va afectar els municipis castellonencs de Fuente la Reina, Montán, Montanejos, Puebla de Arenoso i Villanueva de Viver.

A partir de hui s’arbitra, amb caràcter d’urgència, les ajudes perquè les corporacions locals dels municipis afectat per aquest incendi forestal puguen presentar les estimacions dels danys ocasionats en infraestructures i béns públics, en instal·lacions i infraestructures agràries o d’altres sectors econòmics diferents del forestal i en béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques; així com, en el seu cas, les despeses extraordinàries que, amb caràcter urgent, s’haja hagut d’efectuar a conseqüència de l’incendi forestal.

L’acord estableix un termini de 30 dies perquè la corporació local dels municipis afectats puga presentar sol·licitud d’ajuda per a pal·liar els danys produïts per aquest. Juntament amb la sol·licitud s’haurà d’incloure una sèrie de documentació que es detalle en el DOGV.

Es podrà sol·licitar possibles danys a béns mobles i immobles de persones físiques o jurídiques que no estigueren coberts pel sistema d’assegurances; així com, en el seu cas, de les despeses extraordinàries que, amb caràcter urgent, s’haja hagut d’efectuar a conseqüència de l’incendi forestal.

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha acordat la creació d’una Oficina Única Postemergència de resposta integral a l’emergència, situada a Montanejos, que servirà de suport tècnic i administratiu així com de punt d’informació i assessorament per a les corporacions locals i la ciutadania afectada per l’incendi. Aquesta oficina permetrà als municipis afectats tramitar les sol·licituds d’ajudes de les diferents administracions.

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències i la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica duran a terme totes les actuacions necessàries per a atendre les situacions d’emergència i postemergència ocasionades per aquest incendi, mitjançant l’encàrrec a mitjans propis, així com per a iniciar el procediment administratiu per a la dotació de personal funcionarial per acumulació de tasques. 

L’objectiu de totes aquestes accions és que puguen tornar a la normalitat al més prompte possible totes les zones que es van veure afectades per l’incendi forestal a la qual es refereix aquest acord.

Les sol·licituds presentades per part de la corporació local seran avaluades per l’Oficina Única Postemergència, a la qual correspondrà efectuar una estimació econòmica, que s’elevarà a la Comissió Interdepartamental, per a la seua posterior aprovació pel Consell. A més, l’execució de les mesures que corresponguen podrà dur-se a terme a través del procediment d’inversió directa o pel procediment de concessió directa.

Pla integral per a la reactivació

El Consell elaborarà, en coordinació amb les institucions i els agents locals presents en les àrees afectades, un pla integral per a la reactivació socioeconòmica de les comarques damnificades, colpejades també pels efectes de la despoblació. 

Aquest pla contemplarà ajudes directes als municipis, línies financeres bonificades o plans extraordinaris d’ocupació. També desplegarà accions per a la reparació de danys causats pels incendis i per a la fase de restauració forestal i mediambiental dels municipis incendiats.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací