Inaugurada al Museu de les Ciències la exposició ‘Play, Ciència i Música’

624

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha inaugurat la nova exposició ‘Play. Ciència i música’ del Museu dels Ciències, on ha ressaltat que “és una mostra més de la nostra aposta per la governança col·laborativa”.

A més, Colomer ha destacat la importància de “assemblar dos àmbits com són la ciència i les arts, en concret la música” i ha posat l’accent que “ambdues són dues palanques de transformació del món, perquè sense ciència i música tot seria molt diferent”.

En aquest sentit, el responsable de Turisme ha incidit en què “en aquests temps de pandèmia la ciència no pot parar, però tampoc ha de fer-ho la música” i ha recalcat “la necessitat d’impulsar la col·laboració, compartir sabers per a atrapar solucions”.

A la inauguració també han assistit el director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Enrique Vidal, el director de l’àrea de Ciències i Educació del Parc de les Ciències de Granada, Javier Medina, i el director del Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA) Miguel Ángel Piédrola.

‘Play. Ciència i música ‘ està produïda pel Parc de les Ciències de Granada en col·laboració amb el Museu Interactiu de la Música de Màlaga (MIMMA).

La mostra aborda les relacions entre les arts i les ciències i ensenya qüestions de física, biologia o matemàtiques a través de la música, al mateix temps que explica la música a través de diferents disciplines científiques’.

El públic podrà visitar l’exposició a partir d’aquest divendres, 2 d’octubre, en la primera planta del Museu dels Ciències, al costat d’una altra de les novetats de tardor de la Ciutat de les Arts i les Ciències que és el nou ‘Teatre de la Ciència’. A l’alumnat de conservatoris o escoles de música de la Comunitat Valenciana se’ls aplicarà un descompte del 50 per cent en les entrades del Museu dels Ciéncies.

‘Play. Ciència i música’ mostra al públic una àmplia col·lecció històrica d’instruments musicals, espais amb experiències interactives entorn dels processos creatius i cognitius de la música, i li convida a viure experiències multimèdia.

Veure les cordes vocals en acció, marcar el tempo d’una orquestra, compondre i interpretar amb diferents instruments de corda i percussió, o una arpa virtual (en la imatge), són algunes de les propostes de l’exposició que compta a més amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència i Innovació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací