Iberdrola tria a Siemens Gamesa com a proveïdor preferent de East Anglia Hub

656

Actualitat Diària

Iberdrola, a través de la seva filial ScottishPower Renewables, ha seleccionat a Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) com a proveïdor preferent per a subministrar i instal·lar unes de les turbines eòliques més potents i productives del món en el seu macrocomplex eòlic marí East Anglia Hub, en aigües del Regne Unit.

Les dues companyies han acordat treballar de manera conjunta en la pròxima subhasta Contracts for Difference, prevista per a finals d’any, amb la intenció d’aconseguir per a llavors acords de subministrament i instal·lació de turbines.

La selecció d’un proveïdor preferent en aquest moment permetrà a Iberdrola i SGRE sumar fortaleses, tant en el pla del projecte com en el disseny d’una turbina de nova generació, de 14 MW de potència unitària, amb l’objectiu d’aconseguir una major eficiència i maximitzar les oportunitats per a la cadena de subministrament.

El possible subministrament i instal·lació de 200 turbines per a East Anglia Hub per part de SGRE, permetria replicar i maximitzar els assoliments del treball conjunt realitzat al parc East Anglia ONE, tant des del punt de vista de creació d’ocupació com en el suport de la cadena de subministrament del Regne Unit.

Per a Jonathan Cole, director d’Eòlica Marina del grup Iberdrola, “l’energia eòlica marina és ara una de les formes més competitives de generació renovable i l’enfocament que estem abordant amb East Anglia Hub -en conjunt amb SGRE- mostra el lluny que ha arribat la indústria i el ben posicionats que estem per a complir amb l’objectiu del Govern de 40GW marins en la dècada vinent”.

“Aprofitar la tecnologia més innovadora per a assegurar que East Anglia Hub integra algunes de les turbines més productives del mercat, juntament amb el nostre enfocament innovador en els projectes, ens permetria oferir economies d’escala encara majors, a mesura que tirem endavant aquests desafiaments que ajudaran a construir un futur més net i més sostenible per a tots. Els projectes no sols contribuiran a abordar l’emergència climàtica, sinó també comptaran amb un impacte positiu i tangible en les comunitats de l’entorn”, ha afegit.

Per part seva, Andreas Nauen, conseller delegat de Siemens Gamesa Renewable Energy, ha afirmat que “després de l’èxit de la construcció de East Anglia One en 2020, estem encantats de col·laborar de nou amb Iberdrola per a participar en la pròxima subhasta de capacitat al Regne Unit. El desenvolupament de East Anglia Hub representa una oportunitat per diverses raons, entre les quals destaquen la seva aportació a la xarxa elèctrica del país i la generació d’ocupació en la costa aquest d’Anglaterra. El potencial desplegament de les nostres turbines més avançades permetria a Siemens Gamesa contribuir als plans del govern britànic per a la recuperació verda, proporcionant energia neta i generant ocupació de qualitat en els pròxims anys”.

Cobrirà més del 7,5% de la revolució industrial verd del país

East Anglia Hub estarà integrat per tres parcs -East Anglia ONE Nord, East Anglia TWO e East Anglia THREE, al sud de la mar del Nord- que sumaran una capacitat total de 3.100 MW i requeriran una inversió de 6.500 milions de lliures.

Aquesta potència és suficient per a proveir energia neta a 2,7 milions de llars britàniques i suposa més del 7,5% de l’objectiu de 40 GW d’eòlica marina per a 2030 fixat pel Govern del Regne Unit en el seu pla ‘Deu punts per a una revolució industrial verd’. East Anglia Hub contribuirà notablement a aquesta meta, donant suport a la recuperació verda a nivell regional i nacional i ajudant a complir els objectius Net Zero de neutralitat climàtica.

Iberdrola executarà alhora els tres parcs de East Anglia Hub, permetent així escurçar els temps de construcció i posada en servei, augmentar les oportunitats per a la cadena de subministrament, reduir el cost de l’energia neta i contribuir activament als objectius offshore del país.

Els primers 1.400 MW inicials de East Anglia THREE han obtingut ja l’aprovació de planificació i les sol·licituds de planificació per a East Anglia ONE North (800 MW) i East Anglia TWO (900 MW) estan sent analitzades per la Inspecció de Planificació del Regne Unit. Atès el resultat d’aquestes consideracions, s’espera que la construcció de East Anglia Hub comenci en 2023 i finalitzi en 2026.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací