Iberdrola se suma al Projecte Smart Village de Diputació Castelló

580

Actualitat Diària

El desplegament de la xarxa elèctrica intel·ligent d’Iberdrola permetrà incorporar la ‘traça neuronal’ de la xarxa per a oferir un millor servei al ciutadà.

El treball se centrarà en les quatre àrees estratègiques per a una ciutat intel·ligent, que inclouen la mobilitat elèctrica, les infraestructures de xarxes, l’eficiència en l’ús de l’energia i la sensibilització ciutadana:

· En mobilitat, l’àrea de distribució d’Iberdrola posarà a la disposició de la Diputació i ajuntaments el seu coneixement de les xarxes elèctriques per a impulsar un pla de desplegament de punts de recàrrega eficient i econòmic accessible a tots els ciutadans.

· En infraestructures, es potenciarà el desenvolupament, la innovació i digitalització de les xarxes elèctriques per a continuar millorant en els aspectes que intervenen en la qualitat de subministrament i l’atenció als ciutadans.
· En energia, s’avançarà en la cerca de solucions energètiques sostenibles i eficients per als municipis, utilitzant les tècniques més avançades que permetin reduir els seus costos energètics.
· En sensibilització, mitjançant tecnologies de la informació, es proporcionaran dades de la xarxa de distribució relacionats amb consum, integració de renovables i penetració de mobilitat elèctrica, que ajudin en la gestió òptima i contribueixin a la conscienciació dels ciutadans.

“Ens trobem davant un canvi de paradigma en el qual les xarxes intel·ligents aporten més i millor informació, permetent optimitzar els costos en els serveis municipals i aconseguir una major eficiència energètica de les ciutats. En aquest sentit, esperem contribuir a la configuració de Castelló com a exemple de província d’avantguarda, orientada a uns ciutadans més connectats i amb major consciència sostenible’, explica Bonifacio Álvarez, director d’Iberdrola Distribució en la C. Valenciana.

El president de la Diputació, Javier Moliner ha assegurat que “continuem treballant per deixar una terra millor de la que ens trobem, per sentir-nos cada dia més orgullosos de Castelló. Aquest és un gran acord per a construir entre tots el present i el futur d’una província més neta, més eficient i més preparada per a fer front als nous reptes d’aquest món. Aquest és l’únic camí de futur possible per a Castelló, i ja hem començat a recórrer-ho”.

Iberdrola i els municipis més intel·ligents

Iberdrola Distribució es posa al servei dels municipis en els quals opera i gestiona la xarxa de distribució elèctrica, oferint el seu assessorament i suport per al foment de la mobilitat elèctrica i l’eficiència energètica, a més del desenvolupament de noves funcionalitats de la xarxa, a fi de contribuir al fet que aquests municipis siguin més intel·ligents i sostenibles.

A la província de Castelló, la companyia ha desplegat més de 470.000 comptadors intel·ligents, que s’integren en un sistema avançat de contractació, mesura i facturació del subministrament elèctric. Aquesta iniciativa aconsegueix la telegestión de les seves 4.000 centres de transformació en baixa tensió, dels quals més de 700 compten a més amb supervisió de xarxa i 380 han estat automatitzats.

Addicionalment, Iberdrola desenvolupa en aquests moments un Pla de Mobilitat Sostenible, que preveu la instal·lació de 25.000 punts de recàrrega a Espanya en llars, empreses i espais públics urbans i interurbans fins a 2021.

Plataforma Smart Village

Aquesta col·laboració és un pas més per incorporar la tecnologia intel·ligent al compromís amb revertir la situació de despoblació de l’àmbit rural de la província a través de la plataforma Smart Village de la Diputació i fer més competitiu el territori. Aquesta pionera plataforma és la que aplica tecnologia intel·ligent a la gestió dels municipis per a fer-los més competitius, de tal forma que obre ambicioses novetats, especialment al món rural, ja que permet integrar solucions IoT a l’entorn rural.

“Vivim en un món globalitzat en el qual la competitivitat del territori és fonamental, i des del Govern Provincial fomentem aquesta competitivitat basant-nos en tecnologia, amb noves eines i facilitats perquè cada dia siguin més els joves que es plantegin realitzar la seva carrera professional al seu poble i perquè més empreses i més talent es fixi a la nostra província”, ha indicat el president Moliner.

I és que accions com l’aplicació estratègica de sensors, la gestió de les dades obertes i la creació d’aplicacions obre una infinitat d’oportunitats a l’hora de millorar la gestió dels pobles en el compromís de la Diputació amb fer de la província un territori més competitiu gràcies a l’aplicació de les tecnologies més innovadores, recolzant a més així també a l’important clúster tecnològic que s’està consolidant a la província com el millor bressol de talent.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací