Iberdrola obté l’autorització per instal·lar tres plantes fotovoltaiques en la Comunitat

372

La construcció d’aquestes plantes renovable comportarà la vinculació de fins a 1.550 professionals

Actualitat Diària

Iberdrola ha obtingut les autoritzacions administratives prèvies per al desenvolupament dels seus projectes fotovoltaics de Alhorines (50 MW, L’Alzina-Villena), Ayora (200 MW) i Cofrentes (200 MW), després d’aconseguir prèviament les corresponents autoritzacions mediambientals.

Aquestes noves instal·lacions de producció d’energia solar, que sumaran 450 MW de potència, generaran energia neta per a proveir a aproximadament 225.000 llars a l’any i evitaran, una vegada posades en marxa, l’emissió a l’atmosfera de més de 135.000 tones de CO₂.

La construcció dels tres projectes, que suposarà una inversió superior als 280 milions d’euros, comportarà també una dinamització per al teixit empresarial local i comarcal, ja que serà necessària la contractació de més de 1.550 professionals en períodes punta de treball.

El projecte més avançat actualment és el de Alhorines, que a més ja compta amb l’autorització administrativa de construcció, per la qual cosa està a l’espera de comptar amb la corresponent llicència d’obres municipal per a començar els treballs.

L’empresa continua amb la tramitació d’altres dues plantes fotovoltaiques a la província d’Alacant (FV Biar 45 MW i FV Alcoi 49 MW), amb el que reforça així el compromís de la companyia amb la Comunitat, on gestiona més de 4.800 MW d’energies renovables i sostenibles, dels quals cal ressaltar l’aprofitament hidroelèctric de Corts-El Queixal, que alberga la major central de bombament d’Europa. Es tracta d’una gigabatería en forma d’emmagatzematge d’aigua que suposa una garantia per al subministrament del sistema elèctric nacional.

Convivència amb el medi ambient

Iberdrola promou les energies renovables com a motor de desenvolupament de les zones en les quals s’implanten i té plenament integrades en la seua estratègia la conservació de la biodiversitat biològica dels ecosistemes, amb el que demostra que el subministrament d’energia competitiva, neta i sostenible pot conviure de manera eficaç amb l’equilibri del medi ambient.

L’empresa implementarà mesures de conservació de l’entorn dels diferents projectes aprovats en la C. Valenciana amb un disseny específic segons les particularitats de cada projecte. Està previst el manteniment de la vegetació natural perquè puga ser utilitzada com a pastura de bestiar oví, establir corredors naturals per a la fauna existent que permeten millorar la integració de les instal·lacions amb l’entorn, i la creació de punts d’aigua per a ocells i per a reproducció d’amfibis a l’interior de les plantes.

A fi de protegir la fauna de l’entorn, es construiran primillares per a afavorir la cohabitabilidad del xoriguer i la generació fotovoltaica, s’instal·laran posadors per a rapinyaires nocturns en els closos de la instal·lació i es duran a terme estudis i seguiments dels ocells existents en la zona per a contribuir a la seua conservació.

A més, s’ha proposat la creació d’una reserva de fauna en terrenys propietat de la companyia, dins d’una àrea de més de 50 hectàrees, per a la conservació de l’hàbitat d’espècies estepàries, garantir la seua conservació, afavorir el creixement de les seues poblacions, i reduir o minimitzar els factors causants de la seua regressió.

Així mateix, també es desenvoluparan mesures que contribuïsquen a potenciar el desenvolupament local com afavorir en l’entorn la presència d’insectes pol·linitzadors mitjançant plantació d’aromàtiques i la instal·lació de ruscos l’explotació dels quals es realitzarà amb empreses de la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que la companyia ha celebrat recentment la primera edició dels Premis CONVIU, que naixen amb l’objectiu d’avançar en la transició energètica cap a la descarbonització i donen un reconeixement a les millors iniciatives per a la convivència de les energies renovables, la naturalesa i les persones.

Liderant la transició energètica

Iberdrola porta dues dècades liderant la transició energètica, actuant com a agent tractor clau en la transformació del teixit industrial, l’economia i l’ocupació. Per a continuar amb la labor realitzada, la companyia ha llançat un pla d’inversió històric de 47.000 milions d’euros entre 2023 i 2025, amb el qual pretén incrementar la seua capacitat renovable, les seues xarxes intel·ligents i aprofitar les oportunitats de la revolució energètica que afronten les principals economies del món.

A Espanya, les inversions a 2025 ascendeixen a 6.000 milions d’euros, destinades principalment al desplegament de renovables i xarxes elèctriques intel·ligents. En l’actualitat, Iberdrola reafirma la seua aposta amb la transició energètica a Espanya com a líder en energies renovables, amb quasi 20.000 MW renovables al país.

Després d’inversions de 140.000 milions d’euros en els últims vint anys, el grup és líder en energia renovable amb quasi 40.000 MW instal·lats en el món; un volum que converteix al seu parc de generació en un dels més nets del sector energètic.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací