Iberdrola aconsegueix superar la barrera dels 3.000 milions de benefici per primera volta, i suma un 7,5% més

1104

Actualitat Diària

Iberdrola va aconseguir un benefici net de 3.014,1 milions d’euros en 2018, el 7,5% més que en l’exercici anterior, ha informat avui l’elèctrica, els comptes de la qual reflecteixen el bon comportament del negoci i l’impacte de la venda de part dels seus actius a Regne Unit.

“El resultat del grup va estar impulsat per les inversions de prop de 20.000 milions realitzades en els últims quatre anys, l’expansió internacional, la normalització de les condicions operatives a Espanya i la bona marxa de tots els negocis”, segons Iberdrola, que destaca que la millora es va aconseguir pesi a aquest efecte divisa i el menor impacte d’extraordinaris.

El benefici brut d’explotació (ebitda) va millorar el 27,7% i es va situar en 9.349 milions, recolzat en el creixement de doble dígit de totes les àrees d’activitat i la consolidació de Neoenergía (570 milions), i malgrat l’impacte negatiu del tipus de canvi (que va restar 252 milions). Els ingressos repuntaron el 12,2%, fins a 35.075,9 milions.

Per part seva, el resultat net d’explotació (ebit) es va duplicar, fins als 5.439,2 milions, després que en 2017 caigués el 42% per sanejaments no recurrents.

El negoci de Xarxes va generar un ebitda de 4.915 milions, el 16,2% més; el de Renovables, de 2.444,7 milions, el 39,3% més, impulsat per una major producció i la major capacitat instal·lada; i el de Generació, de 2.038,4 milions, el 39,3% més, per la normalització de les condicions en el mercat minorista de Regne Unit, la major capacitat disponible a Mèxic i la major demanda a Espanya.

Així mateix, la companyia va dur a terme desinversions per valor de 1.112,9 milions d’euros, enfront dels 309,2 milions comptabilitzats en 2017.

Venda de Scotish Power Generation

Entre les operacions corporatives dutes a terme l’any passat per Iberdrola, destaca la venda al desembre de Scottish Power Generation, la seva filial a Regne Unit de generació tradicional, a Draxper 702 milions de lliures (uns 778 milions d’euros).

“Aquests resultats posen de manifest l’èxit d’un model sostenible i ens animen a continuar treballant per la transició cap a una economia baixa en carboni. La lluita contra el canvi climàtic és una oportunitat”, ha afirmat en un comunicat el president de la companyia, Ignacio Sánchez Galán.

De cara al present exercici, l’elèctrica avança que el major pes dels actius regulats de xarxes, la nova capacitat instal·lada i les millores en l’eficiència permeten esperar que l’augment del benefici i ebitda se situarà “en la part mitjana de la primera desena”.

En 2018, l’energètica va invertir 5.320,4 milions, el 9,7% menys que en 2017, i va destinar aquests fons principalment als negocis de Xarxes i Renovables (el 78% del total).

A tancament de l’exercici, el deute financer net d’Iberdrola era de 34.199 milions d’euros, superior en el 4% a la d’un any abans, degut principalment a l’esforç inversor.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací