Hosbec considera “incongruent” la cancel·lació del programa Imserso i demana un altre plec de condicions

824
La supressió és una postura incompatible amb la petició de corredors sanitaris o amb els bons turístics posats en marxa

Actualitat Diària

Davant la comunicació oficial que ha realitzat aquest matí el secretari d’Estat de Drets Socials, Ignacio Álvarez, confirmant que el Govern ha decidit cancel·lar els viatges del Imserso aquesta temporada a causa de la pandèmia i precisant que seria “una insensatesa” posar a viatjar a milers de persones majors en aquests moments, Hosbec vol posar de manifest el seu desacord amb aquesta decisió pels següents motius:

– Perquè la considerem precipitada i hauria d’haver-se acordat una suspensió i no una cancel·lació. El més oportú és haver planificat una revaluació de la situació a la fi de l’any 2020 confiant que la situació sanitària siga millor que l’actual i que la vacuna anunciada pel president del Govern ja estiga arribant a la població, i especialment a la de risc que són els majors de 65 anys.

– Perquè és una decisió incongruent i contradictòria amb la política d’obertura de corredors turístics segurs amb els nostres principals mercats europeus com són Regne Unit i Alemanya i enviem un missatge molt confús a aquests mercats. demanem que vinguen turistes europeus però vetem els viatges dels sènior espanyols?. Igualment és incongruent amb polítiques de reactivació a través de programes de bons turístics que ja han anunciat diverses Comunitats Autònomes, entre elles la Valenciana. És segur que viatgen valencians per la seua comunitat però no és segur el programa de vacances de majors?

El president de *Hosbec ha sigut molt clar: “davant les situacions excepcionals que estem vivint necessitem mesures excepcionals i solucions creatives i que ens proporcionen una mica d’esperança. La cancel·lació, per descomptat, és la pitjor de les solucions si no va acompanyada d’altres mesures. Per exemple: podem cancel·lar el programa actual perquè el rígid sistema administratiu de la licitació no admet cap canvi, però de manera paral·lela, amb el pressupost disponible es posa en marxa un sistema de bons perquè els majors que puguen desplaçar-se amb el seu propi vehicle i desitgen fer-ho, puguen continuar contribuint a la recuperació turística”.

“La demanda turística continua existint. Per descomptat és menor que la d’anys anteriors, però hem acumulat molta experiència durant aquest estiu a gestionar destins i establiments amb moltes mesures de seguretat. Per això convidem al Govern d’Espanya a reflexionar sobre la seua decisió i a posar en marxa altres programes alternatius que permeten funcionar als establiments hotelers que romanguen oberts durant els pròxims mesos”

“Tota la inversió que es realitze serà beneficiosa: s’evitaran treballadors en *ERTE o en *ERES i es reconstruirà activitat econòmica més enllà del propi allotjament. L’ombra del turisme és molt allargada, i facilitar el turisme és reactivar economia”

Un nou plec de condicions per a un nou Programa Imserso

El que els empresaris hotelers tenim molt clar és que no admetrem una pròrroga de dues anualitats més de l’actual Programa de Vacances de Majors pel que els responsables de l’IMSERSO han de començar ja els treballs per a l’elaboració d’un nou plec de condicions que contemple les històriques *reinvindicaciones dels hotelers espanyols i, entre elles, contemplar els costos de producció per a la fixació del preu de venda que estan absolutament desfasats. Recordem que els hotels que participen en aquest programa reben 21 euros per persona i dia amb allotjament, pensió completa i beguda inclosa, així com tota una sèrie de serveis d’animació i entreteniment i aquests plantejaments ens obliguen a treballar per davall del preu de cost.

És necessari realitzar els estudis necessaris i aprofitar la catarsi que s’està produint en aquests mesos per a trencar dinàmiques i plantejaments obsolets: és el moment de la renovació i de la negociació del que ha de ser un nou programa d’èxit per als pròxims anys i un programa sostenible per a la indústria hotelera basat en un producte de qualitat, de servei i de reposicionament.

Dades d’operació del Imserso

El programa de Vacances de Majors posava en comercialització 900.000 paquets d’estades entre 7 i 14 nits que es distribueixen de la següent forma: A la Comunitat Valenciana, en aquest programa operava amb 65 establiments hotelers situats en les localitats de Benidorm, Calp. Dénia, *Alfaz del *Pí, Gandia, Guardamar, Xàbia, Peníscola, Torrevieja i Vinaròs.

Teniu alguna traducció millor?

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací