Hisenda i Innovació col·laboraran per a estendre les accions de ciberseguretat a empreses i ciutadania

535

Actualitat Diària

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, han visitat hui les instal·lacions del Centre de Seguretat TIC (CSIRT-CV) de la Comunitat Valenciana i han mostrat la seua intenció de col·laborar per a estendre les accions de ciberseguretat a empreses i ciutadans de la Comunitat Valenciana.

Tant Soler com Pascual, que han cursat la visita acompanyats pel director general de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, José Manuel García Duarte, han expressat la seua voluntat de col·laborar i d’estendre les bones pràctiques en ciberseguretat i les accions formatives dirigides al sector empresarial i també per a reduir la bretxa digital.

El Centre de Seguredad TIC de la Comunitat Valenciana és el primer centre d’aquestes característiques que es va crear a Espanya per a un àmbit autonòmic. Actualment CSIRT-CV està adscrit a la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions dins de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic.

El centre està format per personal tècnic especialitzat i dedicat a desenvolupar mesures preventives i reactives per a mitigar els incidents de seguretat en sistemes d’informació dins del seu àmbit d’actuació, que és la ciutadania de la Comunitat Valenciana, professionals i entitats privades, especialment les de menor grandària, i l’Administració Pública, tant local com autonòmica.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací