Guerra oberta entre PSOE i Compromís a Castelló, per la petició de cessament de la vice alcaldessa

914

El Grup Socialista votarà a favor en la Comissió de Bon Govern i reserva la seua posició en el ple
L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha cridat a la responsabilitat a la vice alcaldessa, Ali Brancal, i al seu grup, Compromís, en el conflicte de l’aplicació del Codi de Bon Govern. El GMS votarà a favor d’elevar al ple la proposta de la Comissió plenària, i l’alcaldessa confia que Brancal cessament abans que el punt arribe al ple. Compromís no comparteix aquest criteri i afirma que Brancál no dimitirà.

Esperanza Molina/ Actualitat Diària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha cridat a la responsabilitat a la vice alcaldessa, Ali Brancal, i al seu grup, Compromís, en el conflicte de l’aplicació del Codi de Bon Govern. El Grup Socialista votarà a favor d’elevar al ple la proposta de la Comissió plenària, i l’alcaldessa confia que Brancal cessament abans que el punt arribe al ple del mes de desembre. El GMS reserva el seu vot si finalment la proposat és abordada per la Corporació el dia 20.

Les declaracions de l’alcaldessa s’han produït durant la presentació de les obres de remodelació del Parc de la *Panderola del Grau, on no estava present al vice alcaldessa.

Preguntada pels periodistes, Marco ha afirmat, que el Grup Municipal Socialista votarà a favor de la proposta perquè l’aplicació el Codi de Bon Govern sobre Ali Brancal siga elevada al ple ordinari d’aquest mes.
D’aquesta forma, i excepte sorpreses d’última hora, els integrants de la Comissió de Bon Govern, que es reuneix demà, compte ja amb més vots a favor que en contra d’aquesta proposta… de la qual s’ignora què versió de les dues propostes serà debatuda i provada. Si la del president de la Comissió, Ignasi Garcia, que recalca els supòsits d’Ali Brancal com a persona querellada que solament ha atestat en el jutjat per la presentació d’una querella; o la del Grup Municipal Popular, que ha sol·licitat una rectificació sobre el text. La proposta del Grup Popular substitueix els termes i apunta a Ali Brancal com ‘investigada judicialment’, i per tant, que ha prestat declaració com investigada per un jutge.

Els matisos són importants perquè diferencien la visió que fan del tema Compromís i Grup Municipal Popular. El primer es defensa perquè indica que la mera presentació i una querella, no ha de traduir-se en una aplicació del Codi. I el segon perquè desmenteix aquesta versió i recalca que Brancal no està querellada per un polític sinó investigada per un jutge.

L’alcaldessa ha desvetlat la postura del seu grup, el Socialista en aquesta Comissió de matí, si bé ha deixat en l’aire el que puga fer el seu grup si aquest dictamen arriba a ple.

I és que, Marco ha manifestat repetidament que, entre la Comissió de matí i el ple de desembre, una setmana després, poden passar moltes coses. Tantes, com que tant Ali Brancal, com el seu Grup, Compromís, determinen la renúncia de Brancal als seus càrrecs i delegacions.
Marco ha demanat responsabilitat als grups polítics.

Ha manifestat que el Codi ètic, que va ser aprovat per unanimitat, està per a complir-ho i és molt clar en les seues apreciacions. I en aquest sentit ha enumerat el procés que passa: pel cessament voluntari en els seus càrrecs de la persona que puga veure’s afectada per un cas d’imputació ‘recerca’; perquè és el seu grup polític el que ho faça complir; que la Comissió de Bon Govern ho eleve a ple, i si el ple ho aprova, que la institució que toca, la Junta de Govern o l’alcaldia, ho aplique.

Dit açò, també ha comentat que “en aquesta setmana poden passar moltes coses”. No ha volgut pronunciar-se sobre les al·lusions “jo he dit el que he dit”, per la qual cosa els mitjans de comunicació han entès que el que ha fet és tendir una mà o obrir una porta molt gran, perquè la vice alcaldessa puga cessar en les seues funcions i retirar-se amb la menor xafogor abans que arribe a ple.

Podria succeir així?

Per si tot açò no fóra bastant, també a preguntes dels periodistes, ha manifestat, que està convençuda que el Pacte del Grau no es trencarà per aquest motiu, perquè els tres grups que ho integren, malgrat certes rodes de premsa, estan disposats a treballar per Castelló per sobre dels interessos personals.
“Jo no li he posat a ningú una pistola perquè ferma el Codi”

I per a completar el pastís i a preguntes dels periodistes, ha esmentat que el seu grup, el Socialista, ja va sol·licitar l’any 2012 que l’Ajuntament de Castelló assumira el Codi de Bon Govern proposat des de la Federació de Municipis i Províncies. No obstant açò, a Castelló va haver-hi qui ho va considerar massa suau. Es va negociar i es va aprovar un Codi propi per unanimitat.

“Jo no li pose una pistola en el pit a cap regidor perquè ferm el Codi de Bon Govern”, ho fa cadascun de forma responsable. I en funció d’aqueix Codi, cadascun ha de complir amb la seua responsabilitat.

El Grup Socialista encara té prevista una reunió per a abordar el tema abans de la Comissió de matí.

Compromís es reafirma: Brancal no dimitirà
Per la seua banda, el Grup Municipal de Compromís ha reiterat una vegada més que ni la vice alcaldessa ni cap membre del seu partit pensa permetre que “una querella mentidera” del Partit Popular l’a part de les seues responsabilitats de govern. “No donarem ni un pas arrere, ni per les mentides del Partit Popular, ni per les amenaces de l’extrema dreta, ni per cap *grupúsculo que intente parar l’acció de govern del Acord del Grau”, assegura en un comunicat la formació nacionalista.

“Des de Compromís considerem que les mentides del PP no són motiu suficient perquè la vice alcaldessa s’a part de les seues funcions i menys quan estem parlant d’una estratègia de la dreta que està repetint en tot el País Valencià per a desestabilitzar i perjudicar als governs del canvi, com en la ciutat de València”, asseguren en el mateix text

“Una de les majors proves d’açò és el fet que el testimoni que aporta el mateix senyor Macián ho contradiu en la seua declaració i que les úniques proves aportades estan baix tota sospita i no han sigut acceptades perquè hi ha seriosos dubtes sobre la seua veracitat”, conclou l’escrit oficial.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací