Grup Cajamar col·loca 600 milions en deute subordinat fins a 2031

700

Actualitat Diària

Banc de Crèdit Social Cooperatiu-Grup Cajamar ha tancat avui una emissió de deute subordinat per un import de 600 milions d’euros, un termini fins a novembre de 2031 i una demanda que ha arribat a superar els 1.800 milions d’euros. L’emissor té capacitat de cancel·lar anticipadament la emision entre maig i novembre de 2026.

Aquesta nova emissió, el cupó de la qual és del 5,25%, té menor cost per a l’entitat i és més líquida per als inversors que les seves anteriors emissions de deute subordinat.

Amb aquesta operació, la banca cooperativa Cajamar reforça l’estructura de capital, eleva en 86 punts bàsics el seu coeficient de solvència i doblega el nombre de comptes respecte a l’última emissió de deute subordinat de juny de 2017, ampliant la seva base inversora, gràcies a la positiva evolució de Grup Cajamar en els últims anys que ha elevat l’interès del mercat. Així mateix amplia el seu finançament, concretament, el capital de segona categoria, Tier 2, i segueix contruyendo els requisits del MREL fixats pel supervisor per a 2024.

L’emissió ha obtingut una excel·lent resposta per part dels inversors institucionals, amb més de 190 inversors, alt volum d’ordres de comptes d’alta qualitat i una demanda que ha arribat a superar els 1.800 milions d’euros, tres vegades superior a l’oferta. El 89% de la demanda ha estat internacional, principalment provinent del Regne Unit (43%). Els inversors espanyols han suposat un 11% de l’import total de la demanda. Per tipologia d’inversors, el 52% de les ordres han vingut de gestors de fons, el 24% de bancs i banca privada, el 3% de companyies d’assegurances i fons de pensions, i el restant 21% d’una altra mena d’inversors.

Els bancs colocadores d’aquesta nova emissió han estat BBVA, Bofa, Credit Suisse i HSBC.

Al mateix temps, BCC-Grup Cajamar ha llançat una oferta de recompra per les seves anteriors emissions de deute subordinat, per import de 100 i 300 milions d’euros, que tenien venciment al novembre de 2026 i al juny de 2027 amb cupons del 9% i el 7,75%, respectivament, a la qual els inversors d’aquests bons podran acudir fins el pròxim dia 24.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací