Goirigolzarri apel·la a la necessitat d’un sistema financer sòlid per a assegurar un creixement econòmic

1123

Actualitat Diària

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha defensat aquest dijous que “un sistema financer sòlid és necessari per a assegurar un creixement sostenible de l’economia que, al seu torn, és el mitjà per a assegurar un millor nivell de vida als ciutadans i la condició necessària per a lluitar contra la desocupació“.

Goirigolzarri ha pronunciat avui una conferència titulada ‘Perspectives de futur del sector financer’ en un esmorzar-col·loqui que ha mantingut amb empresaris de la Confederació d’Empresaris de La Corunya (CEC) en el Pazo de Mariñán en Bergondo.

El president de Bankia ha apuntat que, actualment, la rendibilitat de la banca espanyola “està per sota del cost de capital”, situació que “no és sostenible en el temps”. Aquesta circumstància podria portar al fet que el sistema financer estigués infracapitalizado i, com a conseqüència, “no podria incrementar la seva cartera de crèdit i finançar a l’economia, sent un fre al seu desenvolupament”.

“La societat no ha de pensar que els bancs no han de guanyar diners. Els bancs han de tenir una rendibilitat ajustada, perquè els bancs no rendibles, o amb rendibilitat insuficient per a atreure capital, no poden finançar el creixement de l’economia”, ha defensat Goirigolzarri davant més de mig centenar d’empresaris gallecs.

Per a Goirigolzarri, mantenir una permanent sospita sobre el sistema financer fa que “es puguin prendre decisions que, encara que en el curt termini cullin aplaudiments, al final siguin dolentes per al conjunt de la societat”.

“Crec profundament en un model de sistema financer que sigui rendible i transparent. Un sistema financer que troba la seva justificació en el servei als clients, perquè sense ells no hi ha llocs de treball, ni sous, ni legitimitat”, ha indicat.

En aquest sentit, ha plantejat la necessitat de “preocupar-se i ocupar-se” de la reputació del sector “escoltant el que la societat ens està reclamant” perquè, ha reconegut, “la societat està molt decebuda amb el funcionament del sistema financer durant la crisi econòmica”.

“Quan mirem al futur, el primer que hem d’assegurar és que els nostres comportaments responen a uns valors i principis clars i definits, la qual cosa exigeix excel·lents pràctiques de govern corporatiu”, ha subratllat per a apuntar que cal “explicar a la societat quina és la utilitat del sistema bancari”.

Goirigolzarri ha explicat, a més, que entre els reptes que afronta el sector financer estan també la revolució tecnològica que “està provocant una reducció de les barreres d’entrada en el sector financer” i que considera que és “una gran oportunitat”, i la rendibilitat, a causa de la regulació i a “la pressió en la línia d’ingressos” motivada pels tipus d’interès negatius.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací