Gascó: “El PP plantarà cara a la llei Celaá en la Comunitat perquè lleva drets als valencians”.

405

Actualitat Diària

El PPCV plantarà cara a l’aplicació de la llei Celaá en la Comunitat “perquè lleva drets als valencians”.

Així ho ha anunciat la portaveu d’Educació del Grup Popular en Les Corts, Beatriz Gascó, en roda de premsa per a presentar les 40 esmenes específiques contra aspectes de la Llei Celaá als Pressupostos de la Generalitat per a l’any vinent amb les quals es busca pal·liar els efectes de la seva pròxima aplicació a les aules de la Comunitat. “Demanem que l’educació no sigui moneda de canvi amb els partits nacionalistes i que es respecti la llibertat dels valencians”.

Gascó ha advertit que “si s’aprova la llei Celaá en els actuals termes ens quedarem sense aquest marc jurídic necessari per a parar-li els peus al nacionalisme que pretén arrabassar-li la llibertat als valencians. Una vegada aprovada, no hi haurà possibilitats de fer-li front en els tribunals”.

La portaveu popular ha assenyalat que “la Llei Celaá aposta per la mediocritat i no pretén corregir les deficiències del sistema. Per això hem presentat esmenes perquè en primària i secundària no es permeti promocionar ni titular amb suspensos. També demanem donar beques per a premiar a la gent que més s’esforça. Que l’avaluació a l’alumnat i professorat sigui externa i donar ajudes i més pressupost per a les altes capacitats amb mig milió d’euros. També es demana destinar un milió d’euros per a la millora i lluitar contra l’abandó escolar”.

Beatriz Gascó ha assenyalat que amb aquesta llei, “els coneixements passen a un segon pla i la política a un primer pla. Transfereix totes les competències d’Educació a les comunitats autònomes i això és perillós. Continuarem barallant perquè el català no bandegi al castellà i al valencià de les aules de la Comunitat. Presentem esmenes perquè no es permeti catalanizarnos”. En concret, en una esmena es demana que el castellà no deixi sigui llengua vehicular i que es respectin les zones castellà parlants. En una altra esmena perquè s’actuï contra la catalanización a les aules de la Comunitat i que es deneguin subvencions a aquelles entitats que facin apologia de l’independentisme i vagin contra al Constitució Espanyola i el nostre Estatut”.

La diputada popular ha afirmat que demanem “garantir la llibertat, la pluralitat i el valencianisme i no la imposició del català com pretén Baldoví amb aquesta esmenes conjuntes a la llei que ha signat amb ERC i Bildu. Demanem més educació i menys catalanización”.

Així mateix, el PP sol·licita denegar subvenció a entitats que atemptin contra l’Estatut d’Autonomia i la Constitució. “No es pot destinar els diners del valencià a entitats catalanistes i independentistes que volen trencar i desvertebrar Espanya. Per això proposem donar ajudes a entitats que sí que defensen la legalitat com la Cardona Vives, Lo Rat Penat o la ACV”.

Gascó ha indicat que “un bloc d’esmenes persegueix allunyar l’adoctrinament de les aules en la Comunitat. Demanem que es creï un grup específic d’inspectors que vetlli per a evitar l’adoctrinament i que vigili el contingut dels llibres de textos. No volem que els inspectors actuïn com a comissaris polítics en permetre la llei el futur accés a la inspecció sense realitzar cap oposició”.

Beatriz Gascó ha explicat que “també es presenten esmenes per a defensar les llibertats de les famílies. És una llei que ataca a l’escola concertada però també a la resta de famílies en retirar la seva possibilitat de triar. La demanda social és clau. Si desapareixen les opcions de triar ningú podrà triar el centre que vulgui. Les famílies estaran abocades al seu barri. Només el codi postal marcarà a quin centre educatiu podran anar. Es trenca el principi constitucional. Demanem amb les nostres esmenes que es garanteixi la llibertat d’ensenyament i d’elecció de centre educatiu. Garantir la permanència de totes les unitats concertades amb demanda social en primària, secundària i batxillerat. Demanem que s’indemnitzi als centres als quals s’han eliminat els concerts i ara han hagut de restituir-ho. Actualitzar règim de concerts i que es destinin més recursos als centres concertats”.

El Grup Popular també ha presentat esmenes per valor de 30 milions d’euros per a garantir la gratuïtat del primer cicle d’educació infantil. “Hi ha aules de dos anys que estan tancant per falta d’ajudes. La seva desaparició crearia un problema de conciliació gravíssim. Demanem la gratuïtat total del sistema educatiu mantenint l’actual xarxa”.

Gascó ha assenyalat a “també presentem iniciatives perquè a 2021 l’educació especial no es toqui. Volen canviar el model d’educació especial. Per a evitar-ho, nosaltres demanem que s’incrementin la subvenció a activitats, més ajudes per a l’alumnat amb necessitats educatives especials i que no es produeixi aquest transvasament d’alumnes a centres ordinaris que tenen previst començar a fer ja. Volem frenar aquest transvasament d’alumnes. Cada any es destinen menys recursos i menys alumnats per als alumnes d’educació especial. Estan mentint a les famílies”.

Finalment, la portaveu popular ha afirmat que “estem davant una llei a la qual plantarem cara perquè lleva drets als valencians. Si no ens aproven aquestes esmenes després no hi haurà marxa enrere a aquesta aberració educativa que no aporta res i que des del PP no consentirem”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací