Garrido adjudica un pla estratègic i aspira a mobilitzar habitatges per a lloguer social

627

La Regidoria d’Habitatge durà a terme un diagnòstic amb l’objectiu de conéixer les necessitats reals de la ciutat

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Castelló ha adjudicat la redacció del pla estratègic d’habitatge, una iniciativa que promourà un diagnòstic el més detallat possible del parc immobiliari per a conéixer les necessitats de la ciutat i impulsar mesures que mobilitzen habitatge per a lloguer social. El treball, entre altres aspectes, contindrà una anàlisi de la demanda d’habitatge no satisfet i detallarà la situació de les cases desocupades.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca que el pla estratègic “ens marcarà les línies a seguir quant a les necessitats reals de la ciutat en matèria d’habitatge”. Afig que “serà una eina que ajudarà la Regidoria a impulsar en els pròxims tres anys les mesures necessàries quant a inversió pública i de mobilització d’habitatges sense ocupar”.

La finalitat del document, segons la Regidoria, és “fer efectiu l’accés dels ciutadans a un habitatge digne i en unes condicions econòmiques proporcionals als ingressos de la llar; determinar la demanda d’habitatge no satisfet; establir una oferta qualificada que la cobrisca i determinar les necessitats de sòl per a atendre aquesta oferta residencial”.

El termini de l’elaboració del pla estratègic serà de sis mesos i la Regidoria d’Habitatge destinarà una despesa de 50.000 euros. El document contemplarà en primer lloc un diagnòstic de la problemàtica municipal en matèria d’habitatge; en segon lloc; establirà els objectius a desenvolupar; i en tercer i últim lloc, definirà i programarà les actuacions de l’Ajuntament, incloent finançament, seguiment i avaluació del pla. També s’elaborarà amb perspectiva de gènere, de tal manera que permeta valorar la discriminació i la desigualtat de gènere quant a l’accés de l’habitatge. Inclourà una anàlisi detallada del parc d’habitatges (inventari, tipologia, antiguitat, accessibilitat i habitatges deshabitats) i distingirà entre habitatges en propietat i de lloguer.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací