Galán: “És el moment d’accelerar la transformació del teixit industrial, apostant per l’economia verda”

708

Actualitat Diària

El president d’Iberdrola, Ignacio Galán, en la seva intervenció en la taula rodona del Ple Extraordinari de la Cambra d’Espanya ‘Recuperació i reconstrucció de l’economia espanyola: desafiaments i prioritats’, ha apuntat que per a afrontar la crisi provocada pel COVID-19 es requerirà d’uns plans de reconstrucció “d’una magnitud sense precedents”, però també que amb ells “no sols es facilitarà una recuperació el més ràpida possible, sinó que es convertiran en una oportunitat per a transformar la nostra economia, fent-la més moderna i més sòlida, més internacionalitzada i més competitiva”.

En l’acte, que ha comptat amb la presència de la vicepresidenta tercera del Govern i la ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, Galà ha explicat que “la inversió en l’economia verda no ha només de veure amb energia, sinó que presenta grans avantatges estructurals pel seu caràcter transversal”. Entre elles, ha destacat, la millora de la competitivitat econòmica, de la balança de pagaments, la reducció d’emissions i contaminació i l’important efecte tractor en la indústria i l’ocupació en sectors com la construcció, la fabricació de béns d’equip, serveis d’enginyeria o la màquina eina, “amb impacte particularment positiu en l’anomenada Espanya buidada”. Tot això sense posar pressió en els comptes públics.

Per a atreure la inversió privada -ha explicat- és necessari disposar d’una política energètica clara i una regulació incentivadora. “Estem veient avanços positius, com l’Estratègia de Descarbonització a 2050, o el Pla Nacional d’Energia i Clima, que ens

permet disposar d’un full de ruta per a mobilitzar una inversió pròxima als 240.000 milions d’euros i generar 300.000 ocupacions al nostre país”.

I ha afegit, “d’una crisi com aquesta només pot sortir-se treballant i invertint en sectors i activitats que representen oportunitats de futur reals”, però el caràcter global de la crisi “generarà una gran competència entre països per a captar capital i talent, per la qual cosa serà més essencial que mai comptar amb marcs estables, predictibles i atractius, que donin seguretat jurídica i atreguin les inversions necessàries”.

El moment de ser ambiciosos i d’apostar per l’economia verda

Galà ha traslladat el seu convenciment que “és el moment de ser ambiciosos” i d’apostar per l’economia verda.

Així mateix, va apel·lar a la urgència i la unió de tots. “Queda molt per fer. És el moment que tots, fem un pas endavant. Aplaudeixo l’aposta de la Comissió Europea per l’economia verda, en la qual en Iberdrola treballem des de fa 20 anys. És accelerar la transformació del teixit industrial i aprofitar la seva capacitat per a millorar la competitivitat i generar ocupació”.

El president d’Iberdrola ha detallat que apostar per una economia verda és “invertir en renovables, en xarxes intel·ligents i en l’emmagatzematge, que permetin una major electrificació”. A més, ha assenyalat que aquesta transició presenta oportunitats en noves tecnologies i processos industrials, com l’hidrogen verd, i ha instat a “córrer en aquest camp i no quedar enrere enfront de nous socis europeus”. En aquest sentit, ha recordat el projecte de la major planta de producció d’hidrogen verd per a ús industrial d’Europa, que la companyia posarà en marxa a Puertollano, amb una inversió de 150 milions d’euros.

Empreses capdavanteres a Espanya en sectors de futur

En la trobada, Galà ha tornat a subratllar la seva confiança en les fortaleses d’Espanya. “El nostre país disposa d’empreses capdavanteres en sectors de futur, no obstant això, és necessari impulsar una estructura empresarial òptima, generant una massa crítica per a garantir que les inversions i l’ocupació puguin quedar-se al país”.

Així mateix, ha ratificat el compromís de la companyia amb el procés de reconstrucció i transformació. “Hem accelerat les nostres inversions, que aconseguiran els 10.000 milions d’euros enguany, el doble de l’invertit en els últims 5 anys. A més, en els últims mesos hem avançat comandes als nostres proveïdors per prop 7.000 milions d’euros, per a donar-los la visibilitat que requereixen en aquests moments i contribuir al manteniment dels més de 400.000 ocupacions que generem al llarg de tota la cadena de valor”. Més d’un terç d’aquest volum s’ha destinat a empreses espanyoles, “contribuint així al seu creixement i competitivitat a nivell internacional”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací