Fundació Bankia per la Formació Dual ha beneficiat a 10.000 alumnes en tres anys

1124

El president de Fundació Bankia subratlla “les enormes possibilitats d’un projecte que té molt recorregut”

Actualitat Diària

Fundació Bankia per la Formació Dual compleix hui tres anys des de la seua constitució, com a part del compromís que Bankia manté amb l’impuls de l’educació des de fa set anys.
La Fundació va ser creada després de dur a terme una anàlisi en el qual es va detectar la manca de tècnics d’FP com un dels grans problemes del nostre mercat i com una possible solució laboral a milers de joves afectats per la desocupació. Per aqueixa raó, l’entitat bancària va decidir impulsar una organització dedicada íntegrament al foment i al prestigi de la FP i la seua modalitat dual.

El president de Fundació Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha mostrat la seua satisfacció pel treball desenvolupat fins ara i ha subratllat que “hui és un dia per a mirar arrere i celebrar el reeixit, però, sobretot, per a pensar en les enormes possibilitats d’un projecte que té molt recorregut per davant i en el qual Bankia ha decidit situar-se al capdavant”. Com a part del projecte d’impuls de la FP i la seua modalitat dual, Bankia va desenvolupar també FP Dual Bankia, l’únic programa de formació dual emprés per una entitat financera, que ha permés que quasi mig centenar dels seus estudiants siguen hui treballadors de l’entitat.

En aquests tres anys, Fundació Bankia ha centrat la seua activitat en quatre línies d’activitat: impuls de la FP i la seua modalitat dual, promoció d’ambdues, investigació o orientació. El treball en cadascuna d’aqueixes línies ha permés arribar a tot el territori nacional i beneficiar a més de deu mil estudiants.

Impuls i difusió de la FP

A través de l’impuls de la FP, Fundació Bankia ha facilitat formació addicional a una gran part d’aqueixos estudiants amb l’objectiu de millorar la seua ocupabilitat en sectors clau com és el comerç exterior, el mercat digital o el sector sanitari. Per a això, organitza de la mà de l’administració pública, confederacions sectorials o patronals els cursos COMEX (comerç exterior), Ditec (competències digitals) i Sanec (programa de beques per a acostar estudiants d’FP a la investigació clínica i biomèdica).

A més, prop d’un centenar de centres educatius de quinze comunitats autònomes han pogut desenvolupar projectes de formació en alternança gràcies a la Convocatòria d’Ajudes Dualiza, a través de la qual Fundació Bankia i l’associació nacional de centres d’FP FPEmpresa, han repartit prop d’un milió d’euros. La tercera edició es llançarà a la volta de l’estiu (https://www.dualizabankia.com/).

Més de 500 persones han assistit a les Trobades ‘Dualiza’ celebrats, en els quals centres educatius i empreses es reuneixen per a analitzar el model educatiu de la regió on se situen i estudiar possibles projectes conjunts que, des de la formació dual, ajuden l’aprenentatge dels estudiants i milloren la captació de talent i la competitivitat de les empreses.

A tot això cal sumar l’esforç invertit per a donar a conéixer l’FP i la seua modalitat dual a través de la difusió i promoció de jornades o congressos, així com de la formació de tutors d’empresa, el paper de la qual és clau a l’hora d’implantar l’FP Dual en les seues companyies.
Investigació sobre FP

Investigació, pilar fonamental

La investigació s’ha situat com un dels pilars fonamentals de Fundació Bankia gràcies a la creació del Centre de Coneixement i Innovació. En aquest període, ha realitzat, col·laborat o coordinat investigació sobre els sistemes de Formació Professional de Comunitat Valenciana, Castella i Lleó, La Rioja i Navarra, en els quals a més s’analitzen les millores a introduir per a encaixar i millorar el sistema productiu de cada autonomia.

Al costat d’això, el Centre ha llançat un estudi sobre orientació laboral i formació dual al costat de l’Institut d’Empresa, i una investigació per a analitzar quantes publicacions acadèmiques s’han dut a terme al nostre país en els últims anys sobre FP.

Des de Fundació Bankia estem convençuts que l’impuls de la FP i la seua modalitat dual és necessari per a contribuir a tindre una societat més formada, la base per a avançar cap a una major cohesió social i cap a una reducció de les desigualtats.

En Fundació Bankia hem fet una aposta per l’educació, pel futur de la nostra societat, dels nostres joves i les nostres empreses, una aposta per i per al nostre futur, en definitiva, una aposta per la FP.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací