El FIB, pioner en repercussió i projecció internacional a Espanya, arriba al seu lustre de vida

Colomer assisteix a la presentació de l'esdeveniment amb Marqués, Benz, i Martí, i destaca que la Comunitat ja rep un 10% dels festivals nacionals

1100

Colomer assisteix a la presentació de l’esdeveniment amb Marqués, Benz, i Martí, i destaca que la Comunitat ja rep un 10% dels festivals nacionals

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha participat en la roda de premsa de presentació del Festival Internacional de Benicàssim (FIB) 2019, que se celebrarà del 18 al 21 de juliol, al costat de l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, el director del FIB, Melvin Benz, i el president de la Diputació de Castelló, Josep Martí.

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat que “el Festival de Benicàssim ha sigut el primer festival en repercussió i projecció internacional” i ha recordat que “amb tu va començar tot”, al mateix temps que ha explicat que “després del FIB ara se celebren prop de 1000 festivals a Espanya, i un 10% d’aquests en la Comunitat Valenciana”.

Colomer ha assenyalat que “cada edició importa, però 25 anys de celebració han permés moltes coses” i ha reconegut que “arrancar un festival requereix coratge, però donar-li continuïtat requereix constància” i ha afegit que “el FIB transcendeix les institucions, les persones i les generacions, perquè és una història comuna”.

El responsable de Turisme ha ressaltat que durant aquests 25 anys “el FIB ha cultivat moltes experiències afectives i a més ha sigut un gran *prerscriptor de Benicàssim i de tota la Comunitat Valenciana que estarà eternament en deute amb el que significa aquest projecte” i ha posat l’accent que “és una màquina de màrqueting internacional extraordinària per a aquest territori”.

Francesc Colomer ha recordat que “els festivals com el FIB estan en el Llibre blanc per a una nova estratègia turística de la Comunitat Valenciana com una prescripció del que s’ha de fer”.

Colomer ha indicat que “hem d’identificar els productes com el cultural i els festivals per a tematitzar nostres ciutats amb l’objectiu de reposicionarnos turísticament”.

A més, ha explicat que “Mediterranew Musix i Mediterranew Fest són dues marques de qualitat dels festivals de la Comunitat Valenciana que ens permeten apostar per un determinat perfil de festivals fent un pas més en la qualificació”.

Les marques Mediterranew Musix i Mediterranew Fest estan dirigides a la utilització com a segell de qualitat que oferisca diferenciació a la concepció de la música com un dels elements bàsics per al desenvolupament d’una oferta turística de base cultural genuïna i identificativa amb la imatge de la Comunitat Valenciana com a destinació turística.

Colomer ha reconegut l’esforç que realitzen l’Ajuntament de Benicàssim i l’organització del Festival i ha posat l’accent que “només una aliança sagrada entre l’organització del FIB i d’una ciutat concedeix aqueix nivell de lideratge que té Benicàssim de qualsevol altra ciutat d’Espanya”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací