Betxí apropa a la ciutadania la figura de Sant Vicent Ferrer amb una exposició

837

El Palau-Castell acull una retrospectiva de l’estudiós valencià en el 600 aniversari de la seua mort

Actualitat Diària

La Sala de la Volta del Palau-Castell de Betxí, probablement coetània de la vida de Sant Vicent Ferrer (s.XIV-XV) acull des d’ahir una exposició sobre un dels valencians més universals, en commemoració del sisè centenari de la seua mort. Amb divers material audiovisual d’Acció Cultural es fa una retrospectiva del que va ser la vida i obra del dominic.

La sessió inaugural s’ha acompanyat d’una xerrada sobre l’estudiós valencià, titulada “Sant Vicent Ferrer, un influencer de la seua època”, a càrrec dels professors de llengua i literatura Vicent Escuin i Marta Reig.

Núria Meneu, regidora de cultura, ha destacat “el paper fonamental que en els segles XIV i XV va desenvolupar Sant Vicent Ferrer en matèria lingüística i filosòfica i sense dubte és un dels referents de la nostra cultura i literatura tant per la seua obra com per la seua vida”.

L’exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 11 a 13:30 i de 18 a 19:30 i els dissabtes i diumenges de 17:30 a 19:30. Cal destacar que juntament amb l’exposició, s’estrenarà la climatització i el mobiliari de la sala de la Volta que recentment s’ha instal•lat gràcies a una subvenció que l’Ajuntament de Betxí ha aconseguit de Turisme de més de 44.000€.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací