Espanya: “Les aportacions del PSPV al 40 Congrés del PSOE són la mirada valenciana”

737

Actualitat Diària

El coordinador de la Ponència Política del 14 Congrés del PSPV-PSOE, Arcadi España, ha assegurat que “les aportacions del PSPV-PSOE a la Ponència Marco del 40 Congrés del PSOE són la mirada valenciana per al conjunt del país”. Així s’ha referit Espanya al debat de la Ponència Marco del 40 Congrés del PSOE organitzat pels socialistes valencians dissabte que ve 18 de setembre a Castelló. “No són aportacions per a la Comunitat Valenciana, sinó des de la Comunitat Valenciana per a la resta del territori”, ja que tal com apunta el dirigent socialista, “la valenciana és una autonomia clau en la sortida de la crisi, i treballarem perquè el nostre reflex sigui present en la Ponència del PSOE”.

“El socialisme valencià viu un moment important, tant des del punt de vista de gestió, amb Ximo Puig al capdavant de la Generalitat, com a polític”, i prova d’això és que “el PSOE ha decidit celebrar el seu 40 Congrés Federal a València, donant així suport de tot el socialisme espanyol al treball que realitza el president Ximo Puig”, ha valorat Arcadi, qui ha apuntat la importància de la Ponència Política del 40 Congrés socialista, ja que “marcarà les línies de futur de l’agenda socialdemòcrata espanyola”.

En aquest sentit, el dirigent socialista ha subratllat “tres eixos que els i les socialistes valencianes considerem fonamentals en el pròxim congrés: la igualtat, la sostenibilitat i l’ocupació”. “Des del PSPV-PSOE impulsem mesures per a lluitar contra la desigualtat, tant la provocada per la crisi de la pandèmia com les noves desigualtats que ha portat la digitalització amb l’aparició de treballadors pobres i amb un gran impacte en els joves”. I la pitjor de totes les desigualtats, la de gènere ja que, tal com ha valorat Arcadi, “la violència de gènere continua sent una assignatura pendent i el desafiament més gran al qual ens enfrontem”.

El dirigent socialista també s’ha referit a la “igualtat entre territoris”, per a “reforçar aquesta governança entre administracions que tan ha funcionat durant la pandèmia però que ha d’aprofundir-se i aconseguir un nou model de finançament per a garantir que qualsevol ciutadà independentment d’on viva tingui accés als serveis públics en condicions d’igualtat”.

Així mateix, “totes les polítiques d’avui han de tenir una mirada sostenible”, ha destacat Arcadi. “El desafiament del canvi climàtic és el desafiament de tota una generació, i en l’ADN dels i les valencianes està el cuidar del nostre entorn”, ha afirmat el coordinador de la Ponència Política del 14 Congrés del PSPV-PSOE, per la qual cosa “hem de plantejar fer una transició justa, que tingui en quanta a l’ocupació menteixis s’avança cap a models no contaminants”.

Finalment, Arcadi España ha volgut destacar “la importància de l’ocupació com una de les banderes fonamentals del socialisme”, ja que “és el treball el que fa girar la roda de l’Estat de Benestar i el que ens permet finançar l’Estat de Benestar”. “Els i les socialistes valencianes proposarem amb esmenes a la Ponència Marco del 40 Congrés del PSOE millorar la competitivitat i la reindustrialització, tant de la Comunitat Valenciana com del conjunt d’Espanya”, així com “impulsar el diàleg social, un model que el president Ximo Puig ha aplicat en les seves polítiques i que pot exportar a la resta del territori”, ha conclòs Arcadi España.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací